DessertRecepten

Easy Vegan Fudge

Easy Vegan Fudge

Wil je iemand verrassen met iets lekkers voor kerst, Valentijnsdag of gewoon zomaar? Dan is dit het recept voor jou! Deze chocolade fudge is namelijk onwijs leuk om leuk te verpakken en aan iemand cadeau te geven. Ik raad je wel aan om een extra badge te maken voor jezelf, anders ga je daar zeker weten spijt van krijgen. Deze batch is genoeg voor 8 stukken.

Tipje van de dag, gebruik voor dit recept vloeibare plantaardige margarine. Ik heb het geprobeerd met de gesmolten variant maar de juiste temperatuur vinden blijft een dingetje. Hij is vaak nét te warm waardoor de rest van de ingredienten schiften of hij stolt alweer. Er zijn verschillende soorten in het schap te vinden, wij hebben hem gemaakt met Becel vloeibaar. Zo, dat scheelt weer wat zoekwerk!

Easy vegan fudge

Fudge
Porties
Bereidingstijd
5minuten
Ingrediënten
Porties
Bereidingstijd
5minuten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm de gecondenseerde kokosmelk over laag vuur tot ongeveer 40 graden. Breek de chocolade in kleine stukken en voeg deze, al roerende, toe.
  2. Wanneer de chocolade is gesmolten schenk je de ahornsiroop erbij gevolgd door de amandelpasta het zeezout en de Becel vloeibaar. Blijf goed roeren zodat alles goed gesmolten en gemengd is. De fudge wordt vanzelf plakkerig en dik.
  3. Alles gemengd? Bekleed dan een bakblik van 15 cm met bakpapier en schenk de fudge erin.
  4. Verdeel de hazelnoten over het chocolade mengsel en zet 1 uur in de koelkast.
  5. Snijd daarna in kleine blokjes en geniet als een malle!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!