LunchRecepten

Easy Vegan eiersalade

Easy Vegan eiersalade

Mis jij net als wij weleens een bolletje of een toastje met eiersalade? We got you! Gelukkig is dit heel makkelijk om te veganizen. Dankzij de kala namak (ook wel zwart zout of zwavelzout genoemd) krijgt de tofu, die je hiervoor gebruikt, een smaak die bijna identiek is aan ei. Spring op de fiets naar de toko, en hol de paden door op zoek naar kala namak. Ook leuk: je kunt er scrambled tofu of een ‘omelet’ mee maken.

Easy Vegan eiersalade
Porties
Bereidingstijd
5-10minuten
Porties
Bereidingstijd
5-10minuten
Bereiding
  1. Lek de tofu uit en druk met een theedoek of keukenpapier zoveel mogelijk van het vocht uit de tofu (je kunt ook een tofu-press gebruiken als je die hebt).
  2. Doe de tofu in een kom en prak met een vork tot je een kruimelig geheel hebt. Je kunt nu kiezen: je kunt de tofu helemaal fijnprakken of nog wat grotere brokjes erin laten, wat jij lekker vindt.
  3. Voeg de vegan mayonaise, het kerriepoeder en de kala namak toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Hak de bieslook fijn en voeg dit ook toe aan de ‘eiersalade’. Roer alles weer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Deze ‘eiersalade’ is ontzettend lekker op brood, crackers, toastjes of op een wrap met sla, avocado en komkommer. Je kunt hem vijf dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

{ Dit recept maakt onderdeel uit van de EASY VEGAN CHALLENGE. Klik en doe mee met onze gave challenge en eet 7 dagen plantaardig }

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!