OntbijtRecepten

Easy Vegan breakfast sandwich

Easy Vegan breakfast sandwich

Veel mensen houden van zoete ontbijtjes, maar wij houden het állermeest van variatie. Zeker in het weekend, als we wat langer uitslapen, zijn we in de mood voor een stevig ontbijtje. Zoals dit recept, een vegan breakfast sandwich. Klinkt dat niet als een feestje? En hij staat ook nog eens heel snel op tafel. Ben je toch een beetje gehaast of een weekend on the go? No problemo! Je kunt deze breakfast sandwich gewoon meenemen in folie.

Easy Vegan breakfast sandwich
Bereiding
  1. Bak de broodjes of bagels volgens de instructies op de verpakking.
  2. Lek de tofu uit en druk met keukenpapier of schone theedoek zoveel mogelijk vocht uit de tofu (je kunt ook een tofu-press gebruiken). Snijd de tofu in plakken en gebruik een ronde uitsteekvorm om de tofu uit te steken in ongeveer dezelfde grootte als de broodjes of snijd net als wij in 4 brede repen. Gooi de overige tofu niet weg, die kun je gebruiken voor een tofu-scramble of ‘eiersalade’.
  3. Meng in een kommetje de kala namak, het kerriepoeder, wat peper en zout. Smeer de tofu in met dit mengsel.
  4. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan. Bak de tofu ongeveer 5 minuten aan beide kanten, tot de tofu goudbruin is. Leg vervolgens op beide plakken een plak veganistische kaas en laat dit eventueel met het deksel op de pan smelten.
  5. Snijd intussen de vleestomaat in plakken. Laat de broodjes even afkoelen en snijd ze dan open.
  6. Smeer beide kanten van de broodjes in met een lepel vegan mayonaise. Leg hier wat spinazie op, gevolgd door de tofu, de plakjes vleestomaat en nog wat extra spinazie.

{ Dit recept maakt onderdeel uit van de EASY VEGAN CHALLENGE. Klik en doe mee met onze gave challenge en eet 7 dagen plantaardig }

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!