Lunch

Broodje met gegrilde groente en hummus

Broodje met gegrilde groente en hummus

Oké, je gaat voor een uitgebreide lunch maar weet niet wat je moet kiezen: een grote salade of een lekker broodje! Dan doe je toch gewoon een mix van beide?! Dit heerlijke broodje met gegrilde groente en hummus is binnen no time gemaakt en je hebt een heerlijke lunch zonder dat je hoeft te kiezen:)

Groente grillen is ontzettend makkelijk en een geweldige manier om een wortel of paprika die zijn beste tijd heeft gehad, nieuw leven in te blazen! Je snijdt ze in dunne plakken en grilt ze tot er strepen in staan. Echt, zo makkelijk is het! Heb je nou geen gril of tosti ijzer dan kan je de oven ook even op grillstand zetten, de groente op de bakplaat leggen (gebruik dan wel een beetje olijfolie) en roosteren tot ze bruin van kleur zijn.

Op dit broodje heb ik wortel en paprika gedaan omdat deze echt op moesten maar heb je thuis nog aubergine of pastinaak liggen dan ben je een bofkont want ook deze zijn heerlijk onder de grill!

Broodje met gegrilde groente en hummus
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Snijd je broodje doormidden en besmeer deze met hummus.
  2. Zet je grillpan of tosti-ijzer aan. Snijd de paprika in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij de randjes eraf en gril de paprika drie minuten aan beide kanten totdat er strepen in staan. Doe hetzelfde met de wortel.
  3. Leg de gegrilde groente op het broodje, breng op smaak met wat peper en zout en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!