Avondeten

Broccoli salade met quinoa

Broccoli salade

Heb je een gezellige koningsdag achter de rug en kan je wel een gezonde hap gebruiken vanavond? No worries, deze broccoli salade maakt alles weer goed!

Ik ben zelf gek op broccoli maar gebruikte het vaak als losse groente, erg lekker maar niet zo creatief. Tot ik in Londen voor het eerste broccoli salade at. Dus deze groente als de salade. Geniaal! Je mixt de de broccoli in je keukenmachine tot er kleine stukjes overblijven, je voegt daar wat plantaardige eiwitten aan toe (quinoa, bonen en/of andere peulvruchten) maakt hem af met een dressing en tadaaa.. de simpelste salade ooit! Zeker wanneer je bonen uit blik gebruikt is deze quinoa salade binnen 5 minuten klaar.

Broccoli salade met quinoa
Ingrediënten
Voor de broccoli salade
Voor de citroen dressing
Ingrediënten
Voor de broccoli salade
Voor de citroen dressing
Bereiding
  1. Spoel de quinoa goed schoon en kook deze volgens instructies op het pak.
  2. Terwijl de quinoa op staat, rooster je de amandelen door ze in een grote pan (zonder olie) vier minuten te bakken tot ze heerlijk beginnen te ruiken en een knapperige buitenkant hebben. Hussel ze een paar keer zodat de amandelen niet verbranden.
  3. De broccoli ‘sla’ is daarna aan de beurt. Deze is zo gemaakt. Snij de bruine stukjes en bladeren van de stam af en spoel de broccoli goed schoon. Pak je keukenmachine erbij en laat deze de broccoli in kleine stukjes snijden zodat je een luchtige salade over hebt.
  4. Wanneer de quinoa gekookt is doe je deze in een grote sla bak. Voeg hier de rest van de ingrediënten bij en hussel goed door.
  5. De dressing maak je simpel door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Je kan hier mee variëren, hou je van een sterkere smaak? Voeg dan wat geperste knoflook of chili vlokken toe.
  6. Roer de dressing door de salade en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!