Ontbijt

Boekweit ontbijtje

Boekweit pap met appel en banaan

Deze week schreef ik al over mijn zoektocht naar nieuwe ontbijtzaden- en granen. Het quinoa ontbijtje is gelukkig al erg goed in de smaak gevallen dus vandaag deel ik nóg een variatie op de good old havermout, namelijk boekweit pap! Boekweit is een zaad, net als quinoa (dus geen graan!) en voor de glutenvrije foodies een uitkomst want, ook boekweit is glutenvrij. Boekweit bevat flink wat eiwitten (ondersteunt het herstel en de opbouw van spieren) wat dit een ideaal ontbijt maakt voor de fanatieke sporters onder jullie. Boekweit heeft een uitgesproken smaak, een beetje nootachtig. Dit vind ik echt heel lekker maar ik zeg wel, je moet ervan houden!

Boekweit gebruik ik in heel veel verschillende gerechten. Ik maak er meel van voor in bananenbrood, week & rooster het als lekkere crunch over mijn salade en / of ontbijtje en gebruik het dus sinds kort door mijn ontbijtje!

 

Boekweit ontbijtje
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe de boekweit korrels in een weckpotje met flink wat water. Zet dit de avond van tevoren in de koelkast om te weken. De volgende ochtend haal je de boekweit uit de koelkast en laat je het water weglopen.
  2. Doe de korrels vervolgens samen met 20 ml plantaardige melk in de keukenmachine of blender. Mix tot er geen grove korrels meer inzitten.
  3. Giet dit vervolgens in een klein steelpannetje en verwarm op laag vuur terwijl je de overige ingrediënten (behalve de appel & notenpasta) toevoegt. Blijf ondertussen goed roeren. Langzaam zal je zien dat de pap wat dikker wordt. Je kan dan nog wat melk toevoegen.
  4. Schep daarna alles in een groot bord en versier met appel en notenpasta + al je andere favoriete toppings. Klaar is kees! Enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!