Drinken

Bietensmoothie met aardbei

Bietensmoothie met aardbei

Smoothie met biet? Ja echt! En ik zal je nog wat vertellen, hij is enorm lekker! Ik kan me voorstellen dat je naar deze bietensmoothie kijkt en denkt, ha lekker! Tot je hoort dat hij gemaakt is van rauwe bieten. Toch valt het allemaal best mee. Ja, hij is ontzettend gezond en nee, bieten in een smoothie zijn niet heel gebruikelijk maar met zoet fruit zoals aardbei en banaan proef je de groente niet eens! De perfecte manier om wat extra vitaminen binnen te krijgen zonder dat je daar je best voor hoeft te doen. Om deze reden is hij dan ook perfect voor de kleintjes.

Supplementen in je smoothie

Liva is gek van deze bietensmoothie en vraag er ’s ochtends al om, ik maak deze mix dan ook best vaak als ontbijt voor ons. Heerlijk begin van de dag! Omdat de smaken van de banaan en aardbei zo overheersen voeg ik er ook een lepeltje spirulina en algenolie bij. Ze heeft niet eens door dat ze het binnenkrijgt. Handig wanneer je je kinderen wil laten profiteren van de voordelen van bijvoorbeeld algenolie (benieuwd wat het doet voor kleine kinderen? Lees het artikel snel terug) zonder dat je kleintje roept dat het niet lekker is;)

Bietensmoothie met aardbei
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Rasp de biet en stoom deze even kort. Heb je een high-speed blender zoals Blendtec of Vitamix dan hoeft dit niet. Deze kunnen rauwe bieten aan.
  2. Doe alle ingrediënten in je blender en mix tot je een dikke smoothie overhoudt. Vind je hem niet vloeibaar genoeg dan kan je nog wat plantaardige melk of water toevoegen.
  3. Schenk uit in twee grote glazen of twee schaaltjes en serveer met je favoriete toppings. Ik vind chocolade altijd heel lekker bij aardbei en biet dus cacao nibs kan ik zeker aanraden! Verder is vers fruit en kokos ook heerlijk erbij. ENJOY!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!