Ontbijt

Appelflap pannenkoeken

Appelflap pannenkoeken

Appelflap pannenkoeken, ik hoor jullie denken! WTH is dat?! Inderdaad het bestaat (nog) niet en eigenlijk is het recept gelijk aan een normale pannenkoek maar jongens.. de smaak!! Echt PRECIES zoals de lekkerste appelflappen proeft. Ik hoef niet uit te leggen hoe gigantisch lekker ze zijn! Wij hebben ze afgelopen zondag voor het eerst gemaakt met appel maar ik kan nu al niet wachten om ander soort fruit uit te proberen want wat zouden deze pannenkoeken ook lekker zijn met stukjes aardbei, perzik en mango! Ik hou jullie op de hoogte en tot die tijd moet je deze even proberen!!

Appelflap pannenkoeken
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Smelt in een een kleine pan de kokosolie. Wanneer deze vloeibaar is, haal je de pan van het vuur en zet je deze even opzij.
  2. Doe in een schaal het meel samen met het bakpoeder en zout en roer door elkaar. In een ander bakje meng je de melk samen met kokosolie, siroop en vanille extract.
  3. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge ingrediënten tot je een egaal beslag hebt. Zet het beslag even opzij en snij de appels in dunne plakjes.
  4. Verwarm wat kokosolie in een pan en giet hier een grote lepel beslag in, leg een of twee plakjes appel op het beslag en bak twee minuten tot er bubbeltjes ontstaan in en de randen van de pannenkoek droog zijn. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal dit tot het beslag op is.
  5. Stapel de pannenkoeken op en serveer ze als een toren of leg ze mooi naast elkaar. Top met je favoriete fruit of wat extra siroop en geniet!!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!