Snacks

Acai bowl met ananas en passievrucht

Acai

De zomer komt er weer aan en dat betekent vakantie!! Wij gaan dit jaar weer naar Bali, 2 jaar geleden zijn we naar Indonesië geweest, vlak na ons afstuderen, en het was de mooiste vakantie ooit! Altijd lekker weer, vriendelijke mensen, mooie natuur, prachtige stranden en het allerbeste, heerlijk eten! Ik zou voor het eten die kant op kunnen verhuizen.. serious! Alles wordt vers gemaakt, het fruit is super en vegan & raw eten in overvloed!! Een van de dingen die ik daar dagelijks at was de acai bowl. Vaak als ontbijtje en ‘on the go’, ze maken er feestelijke bakjes van met vers fruit en eetbare bloemen als topping. Ik was opzoek naar een foto om te laten zien hoe een ‚echte’ acai bowl eruit ziet maar de laptop stekker is kapot en kan dus niet bij mijn foto’s.. bummer! Die volgt dus zo snel mogelijk. Vorige week scrolde ik door mijn Instagram feed en daar zag ik een heerlijke acai bowl voorbij komen. Omdat ik ze in Nederland nog niet tegen ben gekomen besloot ik er zelf een te maken. Dit is niet naar een recept dat ik daar heb gegeten (ben dus straal vergeten naar een recept te vragen daar) dus het was een probeersel. Gelukkig smaakte hij top en omdat het al zo lang geleden is dat ik een echte acai bowl heb gegeten, had ik niet het idee dat het een slap aftreksel was;)! Voor dit recept heb ik acai poeder gebruikt, ik hoor vaak over acai puree maar dat heb ik (nog) niet kunnen vinden. Als iemand weet waar ik dit kan kopen hoor ik het natuurlijk graag!

Wist je trouwens al dat acai bes een hoge concentratie antioxidanten bevat? Hiervan wordt gezegd dat dit het verouderingsproces vertraagt plus de huid jong en gezond houdt. Reden genoeg om dit wonderbesje een keer te proberen toch?!

Acai bowl met ananas en passievrucht
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe de bevroren banaan samen met de bessen en het sap in je blender en laat deze draaien tot je een zachte mix hebt.
  2. Voeg de rest erbij en laat de blender nog even draaien.
  3. Schep alles in een grote bak en strooi hier je favoriete topping overheen.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!