BlogProductenVegan tips

Petje af voor Becel

Petje af voor Becel

‘Planten zijn de nieuwe koeien.’ Je hebt deze bekende slogan van Becel vast al eens voorbij zien komen in bushokjes, op het internet, in magazines en in kranten. Ik word er elke keer blij van, want het is zó waar! Waar ik ook blij van word, is het ruime assortiment aan plantaardige producten dat zij hebben. Petje af!

Becel vindt een plantaardig voedingspatroon belangrijk en gelooft dan ook in een plantaardige toekomst. Om hieraan mee te werken, hebben zij een behoorlijk aantal plantaardige producten op hun naam staan. Original, Light, Romig, Biologisch, smeerbaar, vloeibaar, met een vleugje olijfolie:  aan plantaardige variaties op boter is er bij Becel geen tekort. De enige niet-vegan producten zijn de smeerbare Omega3plus, die met roomboter, de Becel Vlees & Jus en uiteraard de koffiemelk. Maar hé, wat niet is, kan nog komen! Ik vind het echt te gek dat Becel zo inspeelt op de groeiende vraag naar plantaardige voeding. Daarbij zijn hun producten allemaal inzichtelijk. Er zit geen moeilijke troep in en ze werken ook nog eens toe naar palmolievrij. Met de nieuwste aanwinst, de Becel Pure, zetten ze al een stap in die richting.

Je hebt ‘m waarschijnlijk al voorbij zien komen in de Nieuw & Vegan. Becel Pure is 100% plantaardig en is daarbij helemaal vrij van palmolie en conserveermiddelen. Kunstmatige smaakstoffen en lactose zitten er ook niet in. Wat er wel in zit? Ha, leuk dat je ’t vraagt. De basis van Becel Pure is een unieke mix van koolzaad-, zonnebloem-, shea-, lijnzaad- en kokosolie. Zo’n mix van plantaardige oliën vind je trouwens in alle Becel producten. Die oliën zijn van nature rijk aan Omega 3 en 6 en die zijn hartstikke goed voor je hart. Ze dragen namelijk bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in je bloed. Verder zit er water, 0,5% zeezout, emulgator, azijn, natuurlijke aroma en vitamine A en D in het kuipje. Super simpel, toch? En zo simpel zijn de andere producten van Becel dus ook.

Uiteraard hebben we de nieuwste aanwinst van Becel uitgebreid getest. Broodjes, crackers, rijstwafels: overal ging een flinke laag van de spread op. Zelfs in de botercrème van dit recept hebben we Becel Pure gebruikt. Ik kan je vertellen: deze spread is mega zacht, smaakvol en doet het goed in zo veel verschillende situaties, maar voor de andere plantaardige margarines uit het assortiment geldt hetzelfde. De vloeibare varianten werken namelijk perfect in baksels ter vervanging van olie. De vloeibare Light maakt je cake bijvoorbeeld super luchtig. Op onze redactie was de zelfgemaakte kruidenboter met de smeerbare Becel Original als hoofdingrediënt favoriet. Romig, smaakvol en makkelijk in gebruik. Dat is waar het om draait.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!