BlogProducten

Parfum gemaakt van afval, meet RUIK!

Parfum gemaakt van afval, meet RUIK!

Zoals jullie weten zijn we voor het V’GAN Lifestyle Magazine, altijd opzoek naar nieuwe, inspirerende producten en merken met een mooi verhaal. Niet heel gek dus dat wij stonden te springen toen we de parfums van RUIK voorbij zagen komen online. Geuren gemaakt van afval klonk zo interessant dat we ons hebben verdiept in dit nieuwe merk opgericht door (broer en zus) Noelle en Boye.

Acht jaar geleden werd het idee om een duurzaam parfum te creëren geboren. Noëlle kwam er, na onderzoek, achter dat er in flink wat parfums chemische en synthetische stoffen zitten. Dit gecombineerd met het gegeven dat er flink wat verspilling plaatsvindt in de parfumindustrie maakte het idee rond: een natuurlijke geur gemaakt met het restafval van vruchten! Grandioos als je het ons vraagt.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de parfums. Alle geuren worden door Noëlle en Boye zelf bedacht en met de hand gemaakt, ik kan je vertellen, dat is een flink proces. Van het destilleren van de oliën, het combineren van de ingrediënten voor de geur tot aan het maken van de verpakkingen (ook allemaal restmateriaal uit eigen keten). Niks wordt gemaakt of geproduceerd zonder dat elke stap goedgekeurd is. En dat heeft zijn vruchten (haha) letterlijk afgeworpen want de uitkomst is geweldig. Ruik heeft inmiddels al drie verschillende geuren die de namen Knop, Verschil en Den dragen.

Misschien goed om even te vertellen wat je van de parfums kan verwachten:

Om mee te beginnen, in geen van de RUIK parfums zal je parabenen, UV-filters of schadelijk oplosmiddelen terugvinden. Minimaal 90% van de ingrediënten die worden gebruikt zijn biologisch. De parfums zijn cruelty-free en 100% veganistisch.

Dat klinkt goed toch! Oké, dat nu verder naar de geuren:

Knop: gemaakt van rozenknoppen. Boye en Noëlle kwamen erachter dat te jonge, te rijpe en te rauwe rozenknoppen bij het groenafval belanden. Zonde want de geur is heerlijk. Een parfum van rozen was dus de uitkomst. Zo gezegd, zo gedaan, de knoppen werden verzameld, gedestilleerd tot een etherische olie en wordt nu gebruikt als hoofdingrediënt. Dit parfum is zacht en zoet en stiekem mijn favoriet.

Verschil: Deze geur heeft als hoofdingrediënt de sinaasappelschil. Er worden jaarlijks miljarden schillen weggegooid, daar wilden RUIK verandering in brengen. De geur is heerlijk fris en echt een aanrader voor in de zomermaanden.

Den: Je kerstboom weggooien? No way! Het duo geeft de boom een nieuw leven met dit parfum! Hij is voor mij iets te sterk maar desalniettemin is de geur heerlijk.

Benieuwd geworden naar de geuren of wil je tijdens de feestdagen iemand een speciaal cadeau geven? Dat kan:) RUIK wordt nog niet verkocht in de winkels maar is wel online te bestellen. Er zijn twee formaten 15 ml (€52,00) of de 50 ml (€97,00).

Afbeeldingsresultaat voor ruik parfum

 

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!