BlogProductenVegan tipsWebshops

Nieuw en vegan: reinigingsproducten, make-up, tandpasta en zeep

Vegan cosmetica UNG Webecos Schmidt's

Nieuw en vegan: reinigingsproducten, make-up, tandpasta en zeep

Het is woensdag dus hoog tijd voor een lijstje aan nieuwe vegan producten die we hebben gespot in de winkels! Enjoy!

vegan cosmetica webecos

Webecos detox cleanser, detox toner en detox fluid

Er zijn tegenwoordig zó ontzettend veel natuurlijke en plantaardige verzorgingsproducten op de wereld. Mij hoor je ZEKER niet klagen, maar ik kan me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ik probeerde drie Webecos producten van eigen bodem voor je uit.

Ervaring

Laten we beginnen met de detox cleanser. In deze tube zit een reinigende crème met een hele lichte scrub. Heel fijn en verfrissend! Net zo verfrissend is de detox toner. Mijn tip: gebruik de cleanser en de toner na elkaar en smeer dan wat van de detox fluid erop. De Detox fluid verbetert en beschermt de huid, ook tegen UV-beschadiging. SUPER fijn, vooral nu de zon steeds meer begint te schijnen. De producten hebben een prettige, neutrale geur. Aanraders, dus!

Wie, wat, waar en hoe

De Webecos producten zijn vanaf €12,- te koop via de site.

UNG oogschaduw en shiny nagellak

Heb jij ook wel eens dat je een supermooie verpakking ziet en alleen daarom al het product wil kopen? Ik wel!! Ik had dat bij UNG. De producten zien er eenvoudig, maar fijn en gedetailleerd. Het oogt Scandinavisch en dat klopt helemaal, want UNG is ook wel Deens voor jong. UNG inspireert haar cosmetica op Deense mode en vormgeving: simpel, mooi en met liefde voor het milieu.

Ervaring

Ik zal eerlijk zijn: ik weet niets, maar dan ook NIETS van make-up. Met nagellak kan ik nog wel uit de voeten (ik had de prachtige SIENNA-NO-110), maar oogschaduw… Volgens UNG zou ik mijn ogen kunnen accentueren, corrigeren en kan ik ze een mooi effect geven. Ik heb er een YouTube tutorial bij gepakt, maar vraag me alsjeblieft niet naar het eindresultaat! Laten we het erop houden dat ik nog even moet oefenen 😉 Voor wie wél weet hoe en waar je oogschaduw aan moet brengen: UNG verkoopt zestien soorten Perfect Eyes palletten (inclusief spiegeltje, wel zo handig). De kleuren zijn op de vier seizoenen gebaseerd. Op de website van UNG kun je een test doen om te kijken welke kleuren bij jou passen. Super slim!

Wie, wat, waar en hoe

De verschillende kleuren oogschaduw zijn te koop voor €39,50. De nagellak kost 11,90. Je vindt deze en alle andere make-up producten op de site van UNG.

Schmidt’s activated charcoal tandpasta en rose + vanilla zeep

In 2010 maakte Amerikaanse Jaime Schmidt een plantaardige, natuurlijke deodorant voor haarzelf en haar familie. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, waardoor Schmidt’s deodorant een succes werd op alle boerenmarkten in de buurt. Het succes is inmiddels zó groot, dat de (nu uitgebreide) collectie over de hele wereld te verkrijgen is, zo ook in Nederland. Naast deodorant, verkoopt Schmidt’s Naturals nu ook tandpasta’s en zeep voor het hele lichaam. Dat wil ik proberen!

Ervaring

Ik was een klein beetje bang voor de kleur van de tandpasta. Ik heb eens een tandpasta met actieve kool gezien die helemaal zwart was. Deze is grijs. Ziet er een stuk aantrekkelijker uit, toch? Qua smaak is-ie ook helemaal goed: fris en niet te bitter. De tandpasta is 100% natuurlijk, wat betekent dat er ook geen fluoride in zit. Nu heb ik altijd geleerd dat fluoride belangrijk is voor het gebit (hoe vaak ik als kind niet dat vieze, gele spul van mijn tanden heb moeten peuteren). Ik heb bij mijn tandarts even nagevraagd hoe het zit met fluoride. Ze gaf aan dat het geen probleem hoeft te zijn om een tandpasta zonder fluoride te gebruiken, zo lang je deze maar afwisselt met een tandpasta die wél fluoride bevat. Ja, het zijn gifstoffen uit de afvalindustrie, maar ze komen in zo’n kleine hoeveelheid dat het niet schadelijk hoeft te zijn. En het beschermt ons gebit natuurlijk. Dan: de zeep. Ik ging voor de roos en vanillegeur. Hij is héél sterk, maar wel lekker zacht op je huid. Ik heb het zeepje bij de kraan in het toilet gelegd. Je snapt dat het toilet op dit moment de favoriete ruimte in mijn huis is.

Wie, wat, waar en hoe

Je vindt de verschillende deodorants, zeepjes en tandpasta’s van Schmidt’s vanaf €8,99 bij Holland & Barrett.

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!