BlogProductenVegan tips

Nieuw en vegan: Ketel One botanical vodka, Fairtrade Community Coffee en Veja sneakers

veja ketel one fairtrade vegan

Nieuw en vegan: Ketel One botanical vodka, Fairtrade Community Coffee en Veja sneakers

Het is woensdag dus hoog tijd voor een lijstje aan nieuwe vegan producten die we hebben gespot in de winkels! Enjoy!

Ketel one Botanical vegan

Ketel One Botanical flavored vodka

Als je nu naar buiten kijkt, zou je het misschien niet geloven, maar de zomer komt eraan! Nog heeeeeel even en we kunnen weer op het terras genieten van een heerlijk, verfrissend zomerdrankje. Ketel One heeft daar volgens mij net zoveel zin in als ik, want zij hebben onlangs drie nieuwe, zomerse wodka’s uitgebracht. Voor de prachtige etiketten alleen al zou ik ze in huis willen hebben.

Smaak

De drie nieuwe wodka’s van Ketel One hebben een (natuurlijke, hiep hoi!) botanische en fruitige twist. Zo is daar de Grapefruit & Rose, de Cucumber & Mint en de Peach & Orange blossom. Volgens mij moet je daar heerlijke cocktails mee kunnen maken! Wat dacht je van een snelle spritz, waarbij je 50ml Ketel One mengt met 150ml koolzuurhoudend water? LEKKER! Wat deze wodka’s zo bijzonder maakt, is het lagere percentage in alcohol en in calorieën. Een gemiddelde wodka bevat zo’n 40 procent alcohol, waar de Botanicals 10 procent minder bevatten. Vind ik wel prettig, want ik zal eerlijk zijn: na twee glazen wijn kan ik nog nauwelijks recht lopen!

Wie, wat, waar en hoe

De Ketel One Botanical drinks zijn te koop bij Gall & Gall voor €20,99. En jullie weten het natuurlijk al: geniet, maar drink met mate.

fairtrade koffie vegan

Fairtrade Community Coffee

Voorheen was Fairtrade de koploper op het gebied van eerlijke koffiebonen, maar het aanbod van koffie in het supermarktschap is tegenwoordig super veelzijdig. Dat heeft Fairtrade ook gezien. Ze besloten er een (koffie)schepje bovenop te doen en introduceren Community Coffee: een fairtrade en biologische koffielijn die bijdraagt aan een beter bestaan van kleine koffieboeren en hun families. Want ondanks de steeds eerlijkere koffie, leven er nog steeds veel boeren onder de armoedegrens. Fairtrade werkt, zonder tussenpersonen, intensief samen met de koffieboeren en stelt met Community Coffee de toekomst van de koffieboeren veilig. Wat fijn! Duimpie omhoog, Fairtrade!

Smaak

Het schijnt dat een gemiddelde Nederlander zo’n vier kopjes koffie per dag drinkt. Da’s best veel! Ik weet niet of ik ook aan de vier kopjes per dag kom (hangt er vanaf hoe laat de wekker gaat), maar ik vind het wel zo fijn om te weten dat het goed zit met de koffie die ik drink. Met deze koffie is dat gelukkig zo. Hoe het zit qua smaak? Nou… Zo’n koffiekenner ben ik niet, maar het ruikt en smaakt in ieder geval HEEL LEKKER!

Wie, wat, waar en hoe

De Community Coffee van Fairtrade koop je vanaf €2,69 bij de AH bij jou om de hoek.

veja vegan sneakers

Veja sneaker

Wat ben ik blij, blij, blij met mijn nieuwe Veja sneakers! Vinden jullie ze niet PRACHTIG?! Naast mooi, zijn ze ook nog eens gemaakt van biologisch katoen, fairtrade rubber én vegan leer door onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Way to go, Veja!

Ervaring

De Veja sneakers voelen zacht, maar toch stevig aan. Ik heb ze nog niet heel veel aan durven trekken, omdat ik bang ben dat ze vies worden. Voor nu staan ze op mijn bureau mooi te zijn en glimlachen we af en toe naar elkaar. Niet zo’n fan van wit, of, net als ik, bang om deze beauty’s vies te maken? Er zijn suuuuuuperveel vegan Veja sneakers en ze komen in alle kleuren van de regenboog.

Wie, wat, waar en hoe

Je kunt een paar vegan Veja sneakers vanaf €70,- vinden op de officiële website van Veja of bij grote (online) warenhuizen als De Bijenkorf en Zalando. Let er bij het kopen van je sneakers wel op dat deze vegan zijn. Op de veja-store.com is dat duidelijk aangegeven.

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!