DrinkenRecepten

Met deze soorten plantaardige melk maak je de beste cappuccino!

easy vegan cappuccino

easy vegan cappuccino

Easy vegan cappuccino

Voor een goeie cappuccino hoef je al lang niet meer terug te grijpen naar de bekende sojamelk. Er zijn inmiddels giga veel alternatieven; havermelk, kokosmelk en zelfs de meeste soorten notenmelk kan je nu opkloppen tot heerlijk schuim voor op je koffie. Maar welke is nou de beste en, niet heel onbelangrijk, het lekkerste? Tijd om op onderzoek uit te gaan:)

We hebben gekozen voor vijf verschillende soorten melk van verschillende merken. Van amandelmelk tot sojamelk, van rijstmelk tot havermelk. Tijdens de test kwamen we er al vrij snel achter dat er flinke verschillen zitten in de soorten melk. Zowel in de dikheid van het schuim als de smaak. Goed om te weten is dat ze allemaal bij de supermarkt te koop zijn en er qua merk dus voldoende keuze is. Voor de test gebruikten we onze melkopschuimer van Jura maar je kan natuurlijk ook de melk verwarmen en daarna een handkloppertje gebruiken:)

Nummer 1. Oatly Barista

Deze melk heeft echt onze harten veroverd. Het schuim is perfect, lekker stevig en dat blijft hij ook, ideaal voor de niet-zo-snelle-drinkers onder ons. We zijn gek op der haversmaak (hij is net iets zoeter dan gewone havermelk) en past heerlijk bij koffie. Oatly barista komt in een grijs pak (let goed op, ze hebben ook een blauwe variant die erop lijkt) en is te koop bij alle grote supermarkt. Voor een pak van 1 liter betaal je €2,19 en hier kan je zeker 10 cappuccino’s uithalen.

Nummer 2. Alpro Soja

De Alpro Soja schuimt enorm goed en geeft een flinke cappuccino laag. De smaak vinden wij iets aan de zoete kant (wat we gewend zijn van soja) waar je van moet houden. Gebruik je een klein beetje of pak de ongezoete variant dan is dit een fijne melk om te gebruiken in je cappuccino. Alpro Soja is te koop bij iedere supermarkt en voor een pak van 1 liter betaal je €1,32.

Nummer 3. Provamel Amandelmelk

De Amandelmelk van Provamel schuimt een klein beetje. Er zit dus geen dikke schuimlaag op maar de smaak is wel heerlijk, een beetje nootachtig en romig tegelijk. In tegenstelling tot de andere soorten, smaakt amandelmelk niet te zoet. Lekker, maar wij willen toch stiekem wel een beetje meer schuim op onze cappuccino. Provamel koop je bij iedere supermarkt en biowinkel. Voor een pak van 1 liter betaal je ongeveer €2,99.

Nummer 4. Coconut Dream

De Coconut Dream schuimt helaas niet, de smaak daarentegen is wel super. Je proeft heel licht de kokossmaak en dat is stiekem toch wel heel erg lekker. De drinks van Dream zijn te koop bij a-merk supermarkten en voor een pak van 1 liter betaal je €2,17.

Nummer 5. AH Rijstdrink

We zijn er tijdens de test achtergekomen dat rijstmelk niet schuimt, je kan kloppen tot je een ons weegt maar er gebeurt.. helemaal niks! De smaak is voor ons iets te zoet en er drijven na 2 minuten al stukjes in je koffie. Nope, rijstmelk raden we niet aan.. Helaas pindakaas. De rest van de melk hebben we gebruikt voor smoothies, daar doet hij het wel heel goed in! Deze rijstmelk is te koop bij de Albert Heijn en voor een pak van 1 liter betaal je €1,19.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!