Hotspots

McVegan, de eerste vegan burger van de McDonalds

McVegan vegan burger

McVegan, de eerste vegan burger van de McDonalds

McVegan vegan burgerVorige week zagen we een nieuwsbericht van de NOS voorbij komen. Hierin werd verteld dat je vanaf 28 december in Zweden en Finland bij de Maccie terecht kan voor een echte.. McVegan! Omdat we al heel veel feestelijke verhalen hebben gehoord over plantaardig eten in Scandinavië, werd het hoog tijd om eens zelf die kant op te gaan en dit met eigen ogen te zien. Dus hop hop stonden we gisterochtend om 4 uur naast ons bed om de vlucht van 7 uur naar Helsinki te halen. Waar we voor het eerst in lange tijd weer een burger gingen eten bij de McDonalds!

Eenmaal op het vliegveld van Helskinki (het is maar 2 uurtjes vliegen) konden we alleen een Burger King vinden, gelukkig waren we binnen 20 minuten in het centrum en daar stonden we binnen 2 minuten voor een McDonalds. Met flinke uithangborden rondom het filiaal hoefden we niet bang te zijn dat hij nog niet verkrijgbaar was, de McVegan (en daarmee veganistisch eten) is hot in Helsinki! Ook binnen kon niemand om de plantaardige burger heen. Overal waar je keek had hij een ereplaats gekregen, van de menukaart tot het bord met specials. Ze verwachten hier echt heel veel van deze eerste vegan variant en wij stiekem ook!

McVegan vegan burger

Hoe smaakt die McVegan nou eigenlijk?!

In het persbericht van de McDonalds werd er een korte beschrijving van de burger gegeven. Zo is hij gemaakt van soja, bevat geen kaas en heeft sla, ui en tomaat als garnering met een frisse saus als topping en kreeg in de testfase al de naam ‘plantaardige Big Mac’. Je snapt, de verwachtingen waren hooggespannen! Gelukkig heeft McDonalds ons niet teleurgesteld. De McVegan is door ons meer dan goedgekeurd, ondanks dat we altijd proberen gezond te eten is zo’n vette uitschieter af en toe wel erg lekker en konden we dat kleffe broodjes ook stiekem een beetje waarderen.

Ik kan zeggen dat we inmiddels al flink wat vegan burgers geprobeerd en sommige veggie burgers zijn wat droog of juist taai (zelf maken? Dit recept is feest), werken niet in combinatie met de topping of juist de saus is er niet lekker bij. Hier geen sprake van bij de McVegan, je kan merken dat ze er lang over hebben gedaan om deze burger te ontwikkelen. Ik heb gelezen dat ze er een jaar mee bezig zijn geweest en vanaf Oktober al aan het ‘proefdraaien’ zijn. Een McVegan menu is €6,95 en daar krijg je frietjes en wat te drinken bij. Voor een losse burger betaal je €3,00. Hij is vooralsnog alleen in Zweden en Finland te koop maar hopelijk zijn er binnenkort steeds meer landen die gaan voor deze plantaardige optie!

Wat doet een vegan bij de McDonalds?

Wij weten zeker dat op deze post aardig wat kritiek zal komen want heel eerlijk: ‘welke vegan gaat er nou naar de McDonalds?!’ Mocht je met datzelfde gevoel zitten, probeer het dan eens van een andere kant te bekijken. Iedere McVegan die wordt verkocht is bij wijze van spreke een Big Mac minder. Zo maakt de grootste fast food keten ter wereld, veganistisch eten voor de mainstream enorm laagdrempelig. Veganistische keuzes moeten overal beschikbaar zijn willen we het voor meer mensen makkelijker te maken om een keer plantaardig te eten.

Wij vinden dat met de McVegan 2017 mooi wordt afgerond, als zelfs de McDonalds inziet dat vegan geen trend is maar een lifestyle dan kunnen wij niet wachten wat 2018 gaat brengen!

McVegan vegan burger

4 reacties

  1. En braden ze de burger ook op een apart bakplaat? 😉 ik heb er namelijk 2 weken lang gewerkt en ze zijn onder ander niet zo precies met de houdbaarheids stickers van groenten en kaas bvb die aangeeft dat alle 2 uur de overblijvsels weg moeten worden gegooid…

  2. Wacht ff…ik snap het even niet meer! De eerste vegan burger van McDonalds in Wenen…maar de veggieburger die ze bij ons verkopen is toch ook vegan???!!!!!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan Living the Green Life

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!