DessertRecepten

#mayflower maand bij LTGL

1x per week plantaardig©

Wat gaat de tijd hard, het is al mei! Een nieuwe maand vraagt om een mooi, nieuw thema bij LTGL en dit keer hebben we gekozen voor #mayflower. De maand van de bloemen! Niet alleen omdat bloemen zo mooi zijn en lekker ruiken, nee, wist je dat er een heleboel eetbare bloemen zijn die geweldig zijn door verschillende gerechten? Wij niet, dus we hebben ons daar eens flink in verdiept en de lekkerste receptjes bedacht. Denk aan ijsjes, taarten, smoothiebowls en ja, zelfs brownies met bloemen. We kunnen echt niet wachten al dit lekkers met jullie te delen:) Houd de site, instagram en facebook deze maand dus zeker in de gaten!

Waarom #mayflower?

In April hebben we van verschillende mensen de vraag gekregen waarom wij thema’s koppelen aan maanden. Dat wilden we nog wel even uitleggen voordat we van start gaan met #Mayflower. Jullie weten misschien wel dat LTGL een doel heeft; iedereen in Nederland minimaal 1x per week plantaardig© te laten eten. Dat voor elkaar krijgen is best een uitdaging. Er gebeurt ontzettend veel moois in de wereld en steeds meer geweldige initiatieven steken de kop op maar toch zijn er ook nog veel mensen sceptisch. Niet gek, want ons leek vegan eten in het begin toch ook best een uitdaging. Omdat we iedereen willen uitnodigen een vegan vorkje met ons mee te prikken bedenken we thema’s die we koppelen aan maanden en daar hangen we recepten aan. Op deze manier proberen we het nóg leuker te maken en mensen nieuwsgierig te maken naar plantaardig eten.

Eetbare bloemen

Oke nog even terug naar die eetbare bloemen. We hebben een lijstje gemaakt van bloemen die wij deze maand gaan gebruiken. Dat zijn er in totaal acht geworden.

 • Anjer.
 • Borage.
 • Calendula.
 • Courgettebloem.
 • Driekleurig viooltje.
 • Lavendel.
 • Madeliefjes.
 • Oost-Indische kers.

De meeste eetbare bloemen zijn in de lente en zomer gewoon te koop in de supermarkt (versvak) maar wil je echt eens iets speciaals proberen dan is een uitstapje naar de Sligro of Hanos geen straf. Deze hebben een giga assortiment, de ene bloem nog mooier dan de andere. Deel je jouw creatie met ons? #mayflower


Recept waterijsjes met driekleurige viooltjes

Ingrediënten voor 8 waterijsjes

100 ml kokoswater
sap van 1 citroen
3 eetlepels siroop
1 takje munt
handje eetbare viooltjes

Bereiding

 1. Meng in een kom het kokoswater met het citroensap en de siroop en roer door elkaar.
 2. Giet in de ijsvormpjes.
 3. Druk hier met een klein lepeltjes de viooltjes en de blaadjes munt in.
 4. Zet de ijsjes 5 uur in de vriezer
 5. Haal ze uit de vriezer en spoel de vormpjes aan de buitenkant met warm water om de ijsjes los te maken. En dan genieten.. mooi he?!

 

 

 

2 reacties

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!