Zo gebruik je kiemen in gerechten

Kiemen of kiemgroenten geven een knapperige touch aan je gerecht. Maar wist je dat kiemen ook nog eens heel gezond zijn? Bekende kiemgroenten zijn taugé en tuinkers, maar er zijn er nog veel meer!

Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze bevatten relatief veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. In kiemgroenten zitten veel B-vitamines, waaronder foliumzuur. Foliumzuur is nodig voor het aanmaken van rode bloedplaatjes. Naast vitamine B zit er ook veel vitamine A en C in kiemgroenten. Vitamine C is een belangrijk antioxidant. Vitamine A draagt bij aan sterke botten en een sterk afweersysteem. 

Kiemgroenten: populair in Aziatische gerechten

Kiemen zijn erg populair in verschillende Aziatische keukens. Deze Koreaanse sojaspruitsoep is om je vingers bij af te likken. Je brengt deze bouillon op smaak met meerdere kruiden en sausjes, waarbij je de kiemen van sojabonen toevoegt voor de knapperige bite. Zo krijg je een heerlijke, lichte, maar smaakvolle soep.

Ook lekker bij de lunch

Kiemgroenten zijn niet alleen lekker bij de avondmaaltijd, maar ook op een broodje. Voeg eens wat alfalfa toe aan een sandwich met hummus, tomaat en ui… jummie! Of ga voor old skool (vegan) kaas met tuinkers. Heerlijk! En wat dacht je van deze vegan bagels met hummus, kiemen en sla. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit waar je kiemgroenten bij eet, ze doen het overal goed bij!

Vegan recept van de maand

Vegan bagels met hummus, kiemen en sla

10 min

Leef je uit met een spruit

Zelfs als je níet van kiemgroenten houdt, kun je kiemen eigenlijk niet links laten liggen. Ze zijn immers een ware lust voor het oog. Doe wat taugé of alfalfa op je pokébowl of een handje over je salade en je gerecht ziet er meteen ultrachique uit.

Zelf kiemgroenten kweken

Het leuke van kiemgroenten is dat ze heel gemakkelijk zelf te kweken zijn. Taugé, alfalfa of tuinkers verbouw je gewoon op je eigen vensterbank. Zo weet je ook wat je eet, want er is één nadeel aan deze smaakvolle groentesoort. Dat is dat op kiemen schadelijke bacteriën kunnen voorkomen. Verhit ze dus even voordat je ze opeet.

Artikel van de maand

Kiemgroenten kweken op de vensterbank

Tips & Tricks, 

11 mei 2020

Je kweekt ze zelf razendsnel, ze zijn supergezond en ook nog eens mega lekker: kiemgroenten of microgroenten. Er is dus geen excuus om deze groenten niet te kweken. Je hebt er zelfs geen tuin voor nodig, want dit kan gewoon binnen op de vensterbank. Minimum effort, maximum results!
Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?