Zink en zijn belangrijke functie in ons lichaam

Zink is een belangrijk spoorelement (mineraal) waar we maar een klein beetje van nodig hebben. Dat kleine beetje heeft wel een groot effect op ons lichaam. Noodzaak dus om er voldoende van binnen te krijgen. Waar haal je zink dan uit en waarvoor heb je het precies nodig?

Waaruit halen we het spoorelement zink?

Zink hebben we maar in kleine hoeveelheden nodig. Het komt dan ook maar in kleine hoeveelheden voor in voedingsmiddelen. Plantaardige voedingsmiddelen waar je zink uit kunt halen zijn graanproducten en noten. Goed om deze producten dagelijks in je voedingspatroon te verwerken!

Dat is de functie van zink?

We schrijven dan wel: ‘goed om er voldoende van binnen te krijgen’. Maar waarom is dat nu eigenlijk. Zink is een van een groot aantal stofjes in het lichaam die betrokken zijn bij de stofwisseling. Maar doet nog veel meer. We zetten het even voor je op een lijstje.

Zink is goed voor het skelet, draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en speelt een rol bij de opbouw van lichaamseiwitten. Daarnaast draagt het bij aan een normale intelligentie, concentratie, geheugen, leervermogen en cognitieve functies.

Alsof dat nog niet genoeg is (het lijstje gaat door). Zink is naast dit alles ook een antioxidant, goed voor de nagels, ondersteunt een gezond zuur-base evenwicht in het lichaam, draagt bij aan een normaal koolhydraatmetabolisme en energiemetabolisme, ondersteunt de afweer en is goed voor de vruchtbaarheid van de man.

Meer lezen over spoorelementen? Klik dan hier om het artikel te lezen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Educatie Atrium Innovations delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?