Advertentie

Koop een stukje grond voor een groenere planeet

Wil jij de gelukkige eigenaar worden van een aandeel in een natuurgebied? Wat dat precies inhoudt? We leggen het je graag uit, want we zijn mega fan van dit initiatief!

BuyWorld is een organisatie die enorme stukken grond opkoopt. Vervolgens kan iedereen eigenaar worden van een stukje van het kavel. Je kan daarbij zelf kiezen hoeveel m2 je wil kopen. Wanneer iemand een stukje grond koopt, is het de bedoeling dat er helemaal niets mee wordt gedaan. Zie het als een duurzame investering in het leven. In de eerste instantie is de aankoop een reservering op het stukje natuur. Zodra het hele gebied is overgekocht door verschillende mensen, kan BuyWorld het gebied definitief afkopen en wordt het officieel eigendom van alle losse kopers, gezamenlijk.

Op deze manier wordt het enorme stuk natuur beschermd, want niemand mag iets op z’n stukje bouwen of doen. In dit gebied kan dan niet zo maar weer een nieuw industrieterrein of een snelweg gebouwd worden bijvoorbeeld. Hier is dan namelijk toestemming voor nodig van de eigenaren, wat er dan een hoop zijn. Hoe meer mensen een deel bezitten, hoe kleiner de kans dat het toegestemd wordt. En, het idee is ook dat de mensen die een stukje grond kopen, ook willen dat er daadwerkelijks niks gebouwd gaat worden, maar dat het een natuurgebied blijft waar ruimte is voor meer (of zelfs nieuwe) biodiversiteit.

Het initiatief van BuyWorld geeft mensen de kans om op een eenvoudige en effectieve manier een steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. Het concept is ontstaan vanuit het idee het uitsterven van fauna en flora te voorkomen. Ook bevordert het een CO2 reductie en helpt het mee aan de beperking van de opwarming van de aarde. Zo veel mooie gevolgen! Als koper hoef je helemaal niets te doen, behalve een klein bedrag uit te geven. Met klein bedoelen we ook écht klein: voor € 0,99 heb je al één vierkante meter grond ‘gered’. Het is goedkoop en een goede koop! Misschien leuk om als extra cadeautje te geven voor de feestdagen of om je overgebleven geld aan het einde van de maand aan uit te geven?

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Wat is maca? Alles wat je over deze knol wilt weten
Vegan bij Aldi
Waarom vegan eten?
Vegan pasta maken met de Pasta Academy!

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?