Koop een stukje grond voor een groenere planeet

Wil jij de gelukkige eigenaar worden van een aandeel in een natuurgebied? Wat dat precies inhoudt? We leggen het je graag uit, want we zijn mega fan van dit initiatief!

BuyWorld is een organisatie die enorme stukken grond opkoopt. Vervolgens kan iedereen eigenaar worden van een stukje van het kavel. Je kan daarbij zelf kiezen hoeveel m2 je wil kopen. Wanneer iemand een stukje grond koopt, is het de bedoeling dat er helemaal niets mee wordt gedaan. Zie het als een duurzame investering in het leven. In de eerste instantie is de aankoop een reservering op het stukje natuur. Zodra het hele gebied is overgekocht door verschillende mensen, kan BuyWorld het gebied definitief afkopen en wordt het officieel eigendom van alle losse kopers, gezamenlijk.

Op deze manier wordt het enorme stuk natuur beschermd, want niemand mag iets op z’n stukje bouwen of doen. In dit gebied kan dan niet zo maar weer een nieuw industrieterrein of een snelweg gebouwd worden bijvoorbeeld. Hier is dan namelijk toestemming voor nodig van de eigenaren, wat er dan een hoop zijn. Hoe meer mensen een deel bezitten, hoe kleiner de kans dat het toegestemd wordt. En, het idee is ook dat de mensen die een stukje grond kopen, ook willen dat er daadwerkelijks niks gebouwd gaat worden, maar dat het een natuurgebied blijft waar ruimte is voor meer (of zelfs nieuwe) biodiversiteit.

Het initiatief van BuyWorld geeft mensen de kans om op een eenvoudige en effectieve manier een steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. Het concept is ontstaan vanuit het idee het uitsterven van fauna en flora te voorkomen. Ook bevordert het een CO2 reductie en helpt het mee aan de beperking van de opwarming van de aarde. Zo veel mooie gevolgen! Als koper hoef je helemaal niets te doen, behalve een klein bedrag uit te geven. Met klein bedoelen we ook écht klein: voor € 0,99 heb je al één vierkante meter grond ‘gered’. Het is goedkoop en een goede koop! Misschien leuk om als extra cadeautje te geven voor de feestdagen of om je overgebleven geld aan het einde van de maand aan uit te geven?

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?