Op welk moment kan je het beste supplementen slikken?

Supplementen, bij een veganistisch voedingspatroon heb je er waarschijnlijk wel een aantal in je keukenkastje staan. Als aanvulling op je voeding of ter ondersteuning van je gezondheid. Maar wanneer kun je deze supplementen nu het beste slikken voor een optimaal resultaat? Zijn er regels of maakt het eigenlijk niet uit?

Supplementen kunnen een fijne aanvulling zijn op je voeding. Zo kunnen ze je lichaam helpen het optimaal te verzorgen met de juiste, benodigde hoeveelheden voedingsstoffen. Bij een veganistisch voedingspatroon heb je waarschijnlijk vitamine B12, vitamine D3 en omega 3 standaard in je kastje staan en wellicht nog enkele andere supplementen ter ondersteuning. Toch krijgen we regelmatig vragen over wanneer je deze supplementen het beste kunt innemen. Vandaar dat we het aan AOV hebben gevraagd. Hieronder delen we de antwoorden weer met jou.

De basisregel voor de inname van supplementen

Er wordt grotendeels geadviseerd om de supplementen in te nemen bij een maaltijd. Dit advies is niet voor niets. Door de supplementen in te nemen bij een maaltijd komen de voedingsstoffen met andere nutriënten en stoffen in aanraking. Deze ondersteunen op hun beurt de opname van de supplementen.

De andere reden om de supplementen bij een maaltijd in te nemen is het voorkomen van misselijkheid. Bij verschillende supplementen, denk bijvoorbeeld aan multivitaminen, kan het innemen van het supplement op lege maag zorgen voor een misselijk gevoel. Ga dit tegen door even te wachten met het innemen van je supplementen tot je wat hebt gegeten.

De eerste uitzondering op de algemene regel

Zoals altijd zijn er een paar uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan supplementen die gericht zijn op bevordering van de energiestofwisseling of voor een goede leerprestatie. Neem je deze supplementen? Dan wordt het aanbevolen deze in de ochtend of in de middag te nemen. Dus bijvoorbeeld bij het ontbijt of de lunch.

De tweede uitzondering op de regel voor inname van supplementen

Er zijn een aantal supplementen die de interactie met ander voedsel minder waarderen en kunnen beter ingenomen worden op een lege maag. Deze supplementen kunnen, in combinatie met voeding, interacties met andere nutriënten aangaan waardoor het supplement minder goed wordt opgenomen. Een voorbeeld hiervan zijn aminozuren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met AOV voedingssupplementen. AOV wordt al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. Onder toeziend oog van de Stichting Orthomoleculaire Educatie delen zij hun jarenlange kennis over voedingssupplementen. In samenwerking met hen hopen we je goed en deskundig te kunnen informeren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Partner van

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?