Advertentie

Onze tips voor het invriezen en ontdooien van eten

Of we nu aan het mealpreppen zijn óf restjes over hebben, de vriezer is vaker dan eens het antwoord. We verlengen de houdbaarheid door de gerechten koud te bewaren. Toch gaat dit niet altijd zoals we willen en zijn er een paar tips die we met jullie willen delen. Zo weet jij zeker dat je eten na het invriezen en ontdooien lekker blijft smaken.

Bewaren in de vriezer

We beginnen bij het begin: is je gerecht klaar en afgekoeld. Zet het dan direct in de vriezer. Vul het bakje goed vol of druk de lucht uit het zakje (net wat je gebruikt). De geschikte temperatuur begint vanaf -17 graden, kouder mag, warmer niet. In de vriezer bewaren betekent niet dat er geen houdbaarheid meer aan zit. Ook dit houdt het een keer op. Labelen kan hierbij handig zijn. Schrijf, voordat je het bakje in de vriezer stopt, op een label de datum van invriezen (en check regelmatig hoeveel tijd is verstreken). Gemiddeld genomen blijft een gerecht minimaal 4 maanden en maximaal 6 maanden goed. Groente die veel vocht bevatten (komkommer, sla), mayonnaise, zachte kazen of yoghurt kun je niet in de vriezer bewaren. Deze eet je liever meteen op.

Heb jij onze lekkere lasagne, quiche of pompoensoep met zoete aardappel gemaakt, en heb je over? Vries het zo in!

Wist je dat ...

Jouw ingevroren producten dienen als koelelementen? Een openstaande, lege vriezer verliest sneller de kou dan een goed gevulde. Mocht de stroom uitvallen, dan kunnen de gekoelde producten elkaar een tijdje koud houden. Houd de deur dicht en probeer natuurlijk zo snel mogelijk de elektriciteit op gang te krijgen. Wanneer het eten al een beetje ontdooid is, bereid het dan direct op of gooi het weg.

Ontdooien

Tijd om je eten te ontdooien? Plaatst het bakje in de koelkast. Dit verkleint de kans op bacteriën. Heb je haast? Dan kun je het eten direct uit de vriezer in de oven zetten. Handig: schep het gerecht in een aluminium bakje, dan wordt de onderkant ook goed warm.

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep
VEGAN IN HET NIEUWS week 41

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?