Nina over haar vegan dieet

Vanwege de Easy Vegan Challenge vertelt iedereen uit ons team in hoeverre hij of zij plantaardig eet en waarom. Er zijn heel veel manieren om een (grotendeels) vegan voedingspatroon te volgen. Elk persoon heeft er bepaalde redenen voor en iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Benieuwd naar onze verhalen? We beginnen vandaag met onze hoofdredacteur Nina.

Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik nu vegan zou eten, weet ik niet of ik je zou hebben geloofd. Het stond niet bepaald op de planning, maar is me een beetje overkomen. Ik at al wel grotendeels vegetarisch, omdat ik vlees niet per se nodig vond bij heel veel gerechten. Daarnaast houd ik ontzettend veel van groenten, dus ik voegde altijd liever nog een bakje champignons toe aan mijn pastasaus, dan stukjes kip.

Een tijd geleden raadde een vriendin de documentaire Game Changers aan, dat over topsporters gaat die plantaardig eten. Ik en mijn vriend waren wel nieuwsgierig, omdat we zelf ook veel sporten. De conclusie leek bij iedereen in de docu te zijn dat ze zich door een vegan voedingspatroon veel energieker en sterker zijn gaan voelen. Wij waren hier een beetje sceptisch over, maar het klonk wel heel erg nice als het waar zou zijn. Dus zo besloten we voor onszelf een maand vegan te gaan eten, om te kijken wat voor een effect het zou hebben.

Binnen een week hadden we onze koelkast met – met daarin nog zuivelproducten – leeg en begonnen we aan de uitdaging. In het begin moesten we even zoeken naar welke plantaardige yoghurt en melksoorten we dan het lekkerst vonden. Dat is echt voor iedereen anders dus dat bestond uit heel veel experimenteren, waarbij we soms blij verrast waren en soms iets niet bepaald lekker vonden.

Echt al na twee weken merkten we allebei verschil: ik werd veel eerder en zonder wekker wakker (met veel energie) en mijn vriend had gedurende de dag helemaal geen dip meer. Het voelde dus ontzettend goed en vanuit die maand was de keuze heel gemakkelijk gemaakt: wij blijven plantaardig eten. Overigens is het daarbij wel zo dat we niet anderen om ons heen willen opleggen om vegan te koken. Als we dus soms op bezoek zijn en er geen andere opties zijn, is dat ook geen probleem. Het gaat er voor mij om dat ik hoofdzakelijk – daar waar het kan – plantaardig eet, zonder mezelf op te leggen dat ik nooit meer een product met een dierlijk ingrediënt kan eten.

En, ik voel me er nog steeds fantastisch bij. Mijn huid is rustiger geworden, ik ben afgevallen (ook al was dat geen doel op zich maar het is een fijne bijkomstigheid) en ik zit over het algemeen veel lekkerder in mijn vel. Je eet ook automatisch nog meer fruit en groentes overdag, wat overall een positief effect heeft op je lijf. Ik voel dat gewoon in alles! Na een halfjaartje heb ik mijn bloedwaarden getest om te kijken of ik geen tekorten had. Alleen B12 moest ik echt gaan bijslikken en af en toe vitamine D3 (in de winter vooral) en soms een ijzersupplement of wat extra Omega 3, but that’s it.

Ik kan het iedereen aanraden om (meer) plantaardig te gaan eten. Ik heb me in mijn leven nog nooit zo goed gevoeld!

Meer lezen over vegan voedingspatronen van anderen? We spraken Teske de Schepper over haar plant-based diet, kwamen meer te weten over de vegan lifestyle van kunstenaarsduo Max & Marte en onze diëtiste en receptontwikkelaar Eva vertelt ook over haar plantaardige dieet. Of, lees de blog van onze redactie stagiair Farrahton, die meedoet aan de Easy Vegan Challenge.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?