Onze huid is met een oppervlakte van 1,5 tot 2 m2 het grootste orgaan van ons lichaam en absorbeert zo’n 60-80% van wat we erop smeren. De gemiddelde vrouw gebruikt 12 huidverzorgings- en cosmeticaproducten per dag, wat haar blootstelt aan gemiddeld 185 chemicaliën die mogelijk in de bloedbaan opgenomen kunnen worden. Dat telt best wel lekker op. Gelukkig bestaan er ook voldoende natuurlijke huidverzorgingsproducten, zoals die van Nourished, welke onze huid verzorgen en versterken zonder nare gevolgen voor onze gezondheid.

‘Edible beauty’ – oftewel ‘eetbare’ beauty – wil zeggen dat een product geen chemicaliën, parabenen, sulfaten, phthalates en andere synthetische stoffen bevat en vrij is van vulstoffen, kleurstoffen en andere ingrediënten die je ook niet op je bord zou willen hebben. Om het iets makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal stappen op een rijtje gezet om de overstap naar natuurlijke huidverzorging en make-up gemakkelijker te maken.

 

Nourished tipt – ingrediënten die je wilt vermijden:

Wat veel mensen niet weten is dat sommige van de ingrediënten die worden gebruikt in hun beautyproducten juist zorgen voor veroudering van de huid in plaats van goed doen. Wij raden je aan om in ieder geval de volgende ingrediënten te vermijden:

Als je dit zo leest denk je misschien ‘help, waar moet ik dan beginnen?’. Dat begrijpen we helemaal. En daarom hebben Erin en Floor Nourished opgericht. Beiden zijn werkend als gezondheidsprofessionals en hebben het onderzoek voor jou al gedaan. Zij hebben een selectie gemaakt van veilige, betrouwbare natuurlijke make-up, huidverzorgings en haarproducten.

 

Nourished tipt – Vergeet de binnenkant niet!

Het is oh zo belangrijk om de buitenkant van je lichaam te verzorgen met ingrediënten die je kunt eten, maar dan moet je er ook voor zorgen dat je voldoende van deze gezonde ingrediënten eet! Hieronder een aantal inside-out stappen voor een stralende huid:

Een smoothie in de ochtend geeft je een kick-start van de dag, en wat dacht je van een smoothie op je gezicht? Het Quandong Serum van Ere Perez is gemaakt met spinazie, chlorofyl, alfalfa en frambozen.

Leuk feitje is dat ook deze gezonde vetten volop gebruikt worden in natuurlijke huidverzorging producten. Wat dacht je van de Love Your Body Oil met als hoofdingrediënt avocado olie of een Natuurlijk Waterproof Mascara gemaakt met avocado olie?

Vitamine A is een gouden standaardingrediënt voor huidverzorging en is geliefd bij dermatologen. Vitamine A in huidverzorging stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en helpt de afbraak van collageen te voorkomen. Hierdoor wordt de vorming van rimpels geremd, yes!

De Activator 7 Face + Body + Haarolie van Sans [ceuticals] is een legendarisch product van Nourished en is een vitamine A rijke, multifunctionele olie die bij veel natuurlijke beauty lovers niet meer weg te denken is.

Wist je dat de Kakadu Plum (pruim) een enorm antioxidantrijke vrucht is en de hoogste bron van natuurlijk vitamine C is in een vrucht? De kakadu plum bevat wel 75 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Het Bk kakadu plum serum van het merk Biologi is een puur kakadu plum serum en is een vitamine C pil voor je huid!

Je kunt zelfs overwegen om plantaardig collageen poeder door je dagelijkse smoothie te roeren. Hartstikke goed voor je huid, haar en nagels!

Bij water moeten we meteen denken aan hyaluronzuur, nog zo’n ingrediënt wat je vaak tegenkomt in de beautywereld. Waarom is dat? Hyaluronzuur komt van nature voor in ons lichaam en in onze huid. De power van hyaluronzuur zit hem in het binden van water, waardoor je huid er volumineus, niet droog en vol uitziet. Een product met hyaluronzuur kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld make-up gemakkelijker aanbrengt, zonder een droog gevoel en vlekjes.

Zoals je leest is het dus mogelijk om eetbare ingrediënten aan te brengen op onze huid om deze te verzorgen en te laten stralen. De kracht van de natuur omvat alles wat je nodig hebt voor een stralende en glowy huid. Verzorg de binnen- en buitenkant met wat moeder natuur je te bieden heeft!

Mocht je specifieke vragen hebben over natuurlijke huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huid? Dat kan! Via Instagram kun je Erin & Floor van Nourished een berichtje sturen voor advies.

 

Waar ben je naar op zoek?