Maatlepeltjes: hoe gebruik je ze?

Maatlepeltjes maken het leven – oké, het koken en bakken – zóveel makkelijker. Maar gebruik jij de maatlepeltjes op de juiste manier?

Voordat we verder gaan: maatlepeltjes zijn dus die kleine lepeltjes die meestal per vier aan een ring zitten. Hét vegan cadeau voor een keukenprins(es). Ieder lepeltje staat voor een hoeveelheid die je vaak in recepten tegenkomt. Een eetlepel, een theelepel, een halve theelepel en een kwart theelepel.

Vaak luistert het gebruik van bepaalde ingrediënten nogal nauw. Dan is een maatlepel net wat nauwkeuriger dan het theelepeltje uit je bestekset. Immers, niet alle theelepels hebben precies dezelfde afmeting.

De juiste hoeveelheid per maatlepel

Met een theelepeltje wordt in een recept vaak 5 milliliter bedoeld en met een eetlepel 15 milliliter. Het kan goed zijn dat jouw theelepels of eetlepels zoals gezegd net wat groter of kleiner zijn. Het gebruik van een maatlepeltje voorkomt dan dus dat je te veel of te weinig van een bepaald ingrediënt gebruikt. Wat net het verschil kan maken tussen een overheerlijk gerecht of een enkeltje prullenbak.  

Duurzame maatlepeltjes

Maatlepeltjes zijn er in allerlei soorten. Overweeg je een setje maatlepels aan te schaffen? Let er dan op dat de lepeltjes in de vaatwasser kunnen. Kunststof en rvs maatlepeltjes kun je bijna bij elke huishoudwinkel krijgen. Er zijn ook maatlepels van siliconen of van bamboe, zoals deze van Klarstein. Prachtig om te zien en duurzaam.

Kijk ook of de ring die de maatlepeltjes bij elkaar houdt, gemakkelijk te openen en te sluiten is.

Duidelijk zichtbare maataanduiding

Het is fijn als de maataanduiding op de maatlepeltjes waterbestendig en duidelijk is, ook na een tijdje nog. Waarschijnlijk ken je die maatvoering uiteindelijk wel uit je hoofd, maar je zult tijdens het bereiden van jouw high-end kerstdiner maar een black-out krijgen. En ook voor het bakken van vegan koekjes met je is een maatlepeltje reuzehandig én leerzaam.     

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?