Het voordeel van niks doen

Wij zijn nu al een tijdje bezig met het bedenken van activiteiten in en rondom het huis, simpelweg omdat we niet meer op een bank kunnen hangen. Dan hebben we echt een mobiel of boekje nodig om onszelf te kunnen vermaken. Terwijl niks doen juist  een krachtig instrument is om écht tot rust te komen. Dus vergeet alle activiteiten en ga gewoon eens even op de bank zitten!

Op jongere leeftijd besteedde je veel tijd aan bijvoorbeeld een huis van LEGO bouwen en als deze af is weer helemaal opnieuw beginnen. Als kind kon je hier uren dan wel dagen mee bezig zijn, maar eigenlijk zijn we nog steeds bezig met het telkens herbouwen van LEGO-huizen. We verspillen geen tijd meer aan niks doen, omdat het niet beloond wordt met geld of een Instagram-waardige foto. Dat terwijl even stilzitten zo slecht nog niet is en het een heleboel goeds kan brengen. Zo heeft  het invloed op je gezondheid, je creativiteit én je welzijn.

Als je jezelf momenten van rust gunt, krijg je je gedachten beter op orde. Alledaagse stress blokkeert dit en zorgt voor mental clutter. Je verliest het inzicht in bepaalde situaties en overziet de problemen niet meer. Het is dus belangrijk om af en toe gewoon even niks te doen. De eerste keer zal je een beetje overspoeld raken door gedachten en emoties. Dit komt omdat je jezelf nooit de tijd hebt gegeven om deze te verwerken.

Niks doen moet je leren. Het is dus logisch dat je lichaam eraan moeten wennen om rust te nemen. Op de bank zitten en alleen maar naar buiten staren is daarom ook niet de manier om niks te doen. Je kunt jezelf ook de ruimte geven om uit te rusten door te mediteren. Of als je toch iets meer interactie nodig hebt, kun je een wandeling door de natuur maken.

Niks doen tijdens COVID-19

We kunnen ons voorstellen dat je in deze periode meer stress en angst ervaart dan normaal. Zeker nu we behoefte hebben aan interactie is het moeilijk om niks te doen. We ervaren deze eenzame isolatie allemaal anders. Daarom is het zo belangrijk om sociaal contact te onderhouden terwijl we thuis zitten. Facetime daarom elke dag met familie of vrienden. Probeer onderwerpen, zoals de stapels werk die je hebt liggen of het virus, te vermijden. Lunch eens samen, las een cocktailuurtje in op vrijdagavond of organiseer een virtuele boekenclub. Al die kleine dingetjes helpen jou om je stress te verminderen en beter om te gaan met de angst voor zelfquarantaine!

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?