Advertentie

Het voordeel van niks doen

Wij zijn nu al een tijdje bezig met het bedenken van activiteiten in en rondom het huis, simpelweg omdat we niet meer op een bank kunnen hangen. Dan hebben we echt een mobiel of boekje nodig om onszelf te kunnen vermaken. Terwijl niks doen juist  een krachtig instrument is om écht tot rust te komen. Dus vergeet alle activiteiten en ga gewoon eens even op de bank zitten!

Op jongere leeftijd besteedde je veel tijd aan bijvoorbeeld een huis van LEGO bouwen en als deze af is weer helemaal opnieuw beginnen. Als kind kon je hier uren dan wel dagen mee bezig zijn, maar eigenlijk zijn we nog steeds bezig met het telkens herbouwen van LEGO-huizen. We verspillen geen tijd meer aan niks doen, omdat het niet beloond wordt met geld of een Instagram-waardige foto. Dat terwijl even stilzitten zo slecht nog niet is en het een heleboel goeds kan brengen. Zo heeft  het invloed op je gezondheid, je creativiteit én je welzijn.

Als je jezelf momenten van rust gunt, krijg je je gedachten beter op orde. Alledaagse stress blokkeert dit en zorgt voor mental clutter. Je verliest het inzicht in bepaalde situaties en overziet de problemen niet meer. Het is dus belangrijk om af en toe gewoon even niks te doen. De eerste keer zal je een beetje overspoeld raken door gedachten en emoties. Dit komt omdat je jezelf nooit de tijd hebt gegeven om deze te verwerken.

Niks doen moet je leren. Het is dus logisch dat je lichaam eraan moeten wennen om rust te nemen. Op de bank zitten en alleen maar naar buiten staren is daarom ook niet de manier om niks te doen. Je kunt jezelf ook de ruimte geven om uit te rusten door te mediteren. Of als je toch iets meer interactie nodig hebt, kun je een wandeling door de natuur maken.

Niks doen tijdens COVID-19

We kunnen ons voorstellen dat je in deze periode meer stress en angst ervaart dan normaal. Zeker nu we behoefte hebben aan interactie is het moeilijk om niks te doen. We ervaren deze eenzame isolatie allemaal anders. Daarom is het zo belangrijk om sociaal contact te onderhouden terwijl we thuis zitten. Facetime daarom elke dag met familie of vrienden. Probeer onderwerpen, zoals de stapels werk die je hebt liggen of het virus, te vermijden. Lunch eens samen, las een cocktailuurtje in op vrijdagavond of organiseer een virtuele boekenclub. Al die kleine dingetjes helpen jou om je stress te verminderen en beter om te gaan met de angst voor zelfquarantaine!

Advertentie

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Cheese.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Snelle vegan recepten zodat je snel aan tafel kunt
Deze voedingsstoffen wil je niet missen voor je weerstand
Waan je in vegan Italië bij Vegitalian
15 x hartverwarmende vegan soep

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Over LTGL

Welkom op livingthegreenlife.com!
Hier delen we de lekkerste plantaardige recepten en geven we je inspiratie voor een duurzame lifestyle. Benieuwd wie wij zijn? Je leest het hier.

Volg ons op social media

Advertentie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan lekker koken met Maza.

Bedankt voor je inschrijving!
Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Advertentie

Waar ben je naar op zoek?

Sluit je aan bij
de LTGL-community

Wil je toegang tot alle recepten en artikelen, elke vrijdag het weekmenu ontvangen, een voedingsconsult met onze diëtiste en nog meer extra's?