100 calorieën verbranden: 11 simpele trucs

Heb je geen tijd om drie keer in de week naar de sportschool te gaan? Maar wil je toch in shape blijven of zelfs afvallen? Als je het slim aanpakt, verbrand je de hele dag door 100 calorieën. Met deze elf simpele trucs wordt het een makkie!

Je neemt je iedere maand weer voor om drie keer in de week naar de sportschool te gaan, maar door je drukke schema schiet het er vaak bij in. Alle lekkere dingen laten staan, wil ook niet altijd lukken. Maar weet je, het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om calorieën te verbranden. Je doet het namelijk al de hele dag door, zonder dat je het in de gaten hebt. Zelfs als je met je vrienden enorm de slappe lach hebt.

Cook like a chef

Een uitgebreide maaltijd kokkerellen, stookt jouw verbrandingsoven al op. Sta je je een uur in de keuken uit te sloven? Dan heb je al zo’n 100 calorieën verbrand. Hierbij is het wel belangrijk dat je staand kookt en het liefst regelmatig heen en weer loopt. Doe je dit meerdere uren, dan kun je zelfs een toetje nemen!

Dance if nobody is watching

Houd je ervan om hele dagen te dansen voor de spiegel of bij het koffiezetapparaat, of doe je dit liever stiekem als niemand kijkt? Doen! Als je het maar 10 minuten volhoudt. Op de dansvloer, onder de douche of tijdens het koken. Swingen met die heupen! Je hebt dan algauw 100 kcal ‘verdanst’.

Hop, hop, de trap op

Dit vergt iets meer dan de standaard huis-tuin-en-keukentrap. Om 100 calorieën te verbranden, moet je 10 minuten traplopen. Werk of woon je vier hoog, dan kom je hier makkelijk aan. Geen standaard traploopje op een dag? Laat de lift wat vaker aan je voorbijgaan of loop even naar je collega op de derde verdieping voor een praatje. Een typisch gevalletje win-win: gezellig bijbabbelen én je hebt weer een portie calorieën verbrand.

Groene vingers

Voor de tuinliefhebbers onder ons: opgelet! Na zo’n 15-20 minuten in de tuin wroeten, heb je al 100 kcal verbrand. Dit betekent natuurlijk niet achter de elektrische grasmaaier aan lopen, maar echt schoffelen, onkruid wieden, poten of bedenk iets anders groens.

Take a walk on the wild side

Een halfuurtje lunchpauze op het werk? Wandel dan eens. Je hoeft slechts 20 minuten de benenwagen te nemen om 100 kcal af te schrijven. Het liefst natuurlijk nog langer, want dan creëer je een extra ‘calorietekort’. Kun je je zelfs op een klein snackje trakteren. 

Slaap je slank

Dit is toch wel de makkelijkste manier. Want we durven te beweren: iedereen doet het! Tijdens je slaap gaat de verbrandingsoven flink aan. Het levert je een verlies aan calorieën per uur op van je eigen gewicht. Weeg je zo’n 75 kilo? Dan heb je na 80 minuten ruim 100 calorieën verbruikt. 

Kou(d water)

Het drinken van koud water of het bibberen van de kou zorgt ervoor dat het lichaam aan de slag moet om zichzelf weer op temperatuur te krijgen. Hierdoor verbrand je calorieën. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel of hoelang je dit moet doen om aan 100 caloriepunten te komen, maar het is het proberen waard. Zet de verwarming dus maar een graadje lager!

Een boek lezen

Dit kost je wel wat langer de tijd, maar een boek lees je ook niet zomaar uit. Ruim een uur lezen levert je een verlies op van 100 kcal. Dit geldt natuurlijk ook voor een artikel of tijdschrift. Als je denkt dat je niks inspannends aan het doen bent, zorgt de geestelijke inspanning alsnog voor verbranding. Eerst een uur wandelen en de rest van de avond lezen? Tel uit die calorieën!

Theedrinken

Een onderzoek wijst uit dat het drinken van groene thee de vetverbranding stimuleert. Dit effect is het grootst als je in verhouding wat meer vet hebt. Good to know: je moet zo’n vijf tot zes glazen drinken om aan de verbranding van 100 calorieën te komen.

Shop until you drop

Nu wordt het echt leuk! Eigenlijk dubbel zo leuk. Tijdens het boodschappen doen, verbrand je namelijk heel wat calorietjes. Het is wel de bedoeling dat je dit minimaal 40 minuten doet. Met het liefst zoveel mogelijk zware tassen in beide handen voor wat extra gewicht. Zo is het verbrandingseffect het grootst. Veel boodschappen inslaan dus, maar daar weet je vast raad mee!

Lach alsof het je laatste dag is

Kijk een goede komedie of maak er een gezellig avondje met vrienden van. Het enige waar je voor moet zorgen, is dat je zo’n drie keer de slappe lach krijgt. Verzamel de meest hilarische herinneringen of bedenk iets leuks, jouw lachsalvo moet namelijk wel 10 minuten per keer duren.

Favorieten van LTGL

Share

Tags:  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book Easy Vegan Christmas Barbecue.

Bedankt voor je inschrijving!

Bij het aanklikken van ‘inschrijven’ ga je akkoord met onze membership voorwaarden.

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nieuw! Easy Vegan Weight Loss Plan

Vegan recepten en meer

Bij Living the Green Life kun je terecht voor jouw dagelijkste inspiratie aan veganistische recepten en een gemakkelijke vegan lifestyle. Van snelle vegan salades tot fantastische plantaardige toetjes en van de fijnste dierproefvrije skincare tot de beste vegan restaurants: je vindt het allemaal terug op ons platform.

Volg ons op social media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

livingthegreenlife.nl
21.4k followers

Opmerkingen

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Waar ben je naar op zoek?