BlogVegan tipsWebshops

Ik ben een vegan burger!

ik ben een vegan burger

ik ben een vegan burgerIk ben een vegan burger

Het zal je vast niet ontgaan zijn: daar hogerop in het Europese Parlement zitten een paar mensen die het best heel moeilijk vinden dat een vegan burger ‘burger’ heet, of de plantaardige vervanger voor kip ‘kipstuckjes.’ Dat vonden de The Happy Activist, Sanne Vogel en Tirzah Laan een beetje vreemd en startte de petitie ‘ik ben een vegan burger.’ Die dikke knipoog kunnen wij enorm waarderen en willen daarom graag meehelpen.

Sanne Vogel vertelt: ‘burgers mogen volgens de landbouwcommissie van het Europese Parlement alleen nog maar burger heten als ze bestaan uit vlees. Geen bieten, geen erwten, geen zoete aardappel: enkel en alleen vlees. Wat betekent dit? Het wordt niet alleen voor ons flink wennen. Vele bedrijven, groot en klein, zullen hun verpakkingen en reclamematerialen verplicht moeten veranderen en dat is natuurlijk niet gratis. Daarom nemen wij het op voor de vega(n) burger en hun gelijken met een open brief en een petitie.’

Samenvatting van deze brief?

“Beste mensen van het Europees Parlement, ik ben ook een burger. Maar ik ben geen samengeperst stukje vlees. Ik ben een trotse vega(n) burger, living and breathing! En dat wil ik graag blijven.”

Ik ben óók een vegan burger en wel een hele trotse. Naast dat ik de petitie heb getekend, draag ik ook een sustainable ‘ik ben een vegan burger’ shirt. Hebben? Bestellen kan hier, de hele opbrengst gaat naar het goede doel, gekozen door Sanne, Tirzah en The Happy Activist, het Koeienrusthuis.

Ben jij óók een vegan burger en wil je dat alle andere vegan burgers blijven? Teken dan de petitie! Ga naar de site en zet die fijne handtekening!

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!