BlogVegan tips

Vegan ijs maken zonder ijsmachine

vegan ijs zonder ijsmachine

IJs maken zonder ijsmachine: zo simpel is het

Ah, zomer, warm weer, ijsjes… Heerlijk! En hoe leuk is het om dat ijs zelf te maken?! Helaas vragen veel ijsrecepten om een ijsmachine, maar laten we wel wezen: wie heeft er nu zo’n ding? Ik in ieder geval niet. Gelukkig kun je ijs net zo makkelijk zonder ijsmachine maken. Dat doe je zo:

Nicecream

Laat een aantal bananen superrijp worden (tot ze helemaal bruin zien van de spikkels, dan zijn ze het allerzoetst), snijd ze in stukjes, vries ze in en wanneer ze helemaal bevroren zijn, kun je ze in een keukenmachine pureren tot ijs. That’s it! Bijna net zo makkelijk als naar de winkel gaan om een emmer vegan ijs te halen, toch? En stiekem vind ik nicecream (banana icecream) ook veel lekkerder.

Sorbetijs

Maar wat nu als je NU ijs wil en echt geen week kunt wachten tot die bananen een keer bruin gaan zien? Geen zorgen, ook daar heb ik een oplossing voor. Je kunt ditzelfde trucje namelijk uithalen met AL het bevroren fruit. Hallo zelfgemaakt sorbetijs! Bananen zijn wel het meest romig, maar ik vind ijs van bevroren frambozen net zo lekker. Of wat dacht je van mango? Aardbeien? Blauwe bessen (ik krijg nog net geen brainfreeze bij het nadenken over al dit bevroren fruit)! Deze vind je allemaal in het vriesvak van de supermarkt bij jou in de buurt. Met een klein scheutje amandel- of havermelk wordt het nóg romiger en maak je er een echt feestje van!

Een voorraad maken

Hoewel het moeilijk is om niet alles in een keer op te lepelen, kan het soms handig (én slim) zijn om een grotere voorraad ijs te maken die je in de vriezer kunt bewaren. Om ijskristallen te voorkomen, is het belangrijk om het ijs, nadat je het in een bak in de vriezer hebt gestopt, drie uur lang elk half uur even door te roeren. Te veel gedoe? Toevallig weet ik dat een klein scheutje sterke drank in je ijs ook helpt tegen het kristalliseren. Alcohol bevriest namelijk niet zo snel. Niet te veel toevoegen, want dan blijft het ijs te vloeibaar (en kun je er niet onbeperkt van eten zonder dronken te worden, oeps!).

Trek gekregen? Probeer dan dit nicecream recept met acai en vers fruit. Mijn favoriete variant van bananen ijs. Als jij het maakt, kom ik het opeten. Deal?!

vegan ijs zonder ijsmachine

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!