Hotspots

Heerlijk vegan in Helsinki: Farang

Farang vegan Helsinki

Heerlijk vegan in Helsinki: Farang

Vorige week waren we in Helsinki, natuurlijk om die eerste Mc Vegan te proberen maar ook om de leukste vegan hotspots voor jullie op een rijtje te zetten. Wat blijkt? Plantaardig eten in Helsinki is feest;

Vegan Helsinki

Forget pulled pork, here’s a
country where pulled oats
(nyhtokaura), you heard right
was invented and veganism is
well on its way to becoming
the hippest thing in town

Helsinki This Week 

Het vegan tasting menu van Farang

Het restaurant dat bovenaan mijn lijstje stond, was Farang. Een Aziatisch restaurant waar een mix van Thaise, Indonesische, Vietnamese en Maleisische gerechten wordt geserveerd en dat al vanaf 2009 een compleet vegan tasting menu aanbiedt. Typ je in ‘vegan Helsinki’, dan staat Farang terecht op nummer 1. Het eten zag er zo goed uit op de foto’s en de menukaart maakte me letterlijk aan het kwijlen. Dit moest en zou de eerste stop worden.

Farang ligt wat afgelegen. We hebben zeker wel 5 keer op google maps gekeken of we de goede kant opliepen en zelfs toen we voor het restaurant stonden, keken we elkaar nog vragend aan. Geen vlaggen, geen letters op de gevel alleen een kleine menukaart naast de deur. Het gebouw staat midden in een woonwijk en er zijn verder geen winkels in de straat dus werd wel een beetje zenuwachtig; ‘zo’n stuk lopen voor dit?’

Eenmaal binnen was al de twijfel weg. Farang is Fancy! Je hebt het gevoel dat je een geheime club binnenloopt. Voor de ramen hangen dikke gordijnen en de ruimte is niet volledig verlicht. Tussen de tafels hangen gordijnen waardoor een deel van de tafeltjes afgeschermd is en voorin vindt je een bar. Wij kwamen tegen de lunch binnen en het was behoorlijk druk, je kan hier namelijk terecht voor een snelle hap maar je kan bij Farang ook uitgebreid tafelen. Wij wilden voor het eerste gaan. Nadat we de kaart voor het 7 gangen vegan tasting menu hadden gezien, zijn we er eens goed voor gaan zitten.

De gastvrouw vertelde dat ze al bijna 9 jaar een vegan, vegetarisch en een glutenvrij menu hebben. Daarnaast houden ze ook nog eens rekening met alle andere dieet voorkeuren. Je kan kiezen tussen 5, 6, 7 of 8 gangen menu en daar kan je ook nog afwisselen. Wil je een keertje vegan proberen maar niet alles, dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld 4 vegan gerechten en 4 gerechten met vis of vlees te bestellen. Ideaal!

Wat hebben we gegeten

Cha Plu ‘local tofu & tempeh’
Local tofu and thempeh, tamarind, coriander & coconut

Portobello & Daikon ‘vietnamese’
Marinated portobello, pickled daikon, Asian herbs, black rice vinegar dressing

Red curry & coconut salad
Green papaya salad, roasted red curry dressing, chili, snake beans, roasted coconut and thai basil

Cauliflower ‘kharapao’
Roasted cauliflower, wild ginger, garlic, chili and holi basil

Morning Glory, salt & pepper tofu
Chinese water cress, bok choi and battered crispy tofu

Rendang curry, roasted eggplant
Rendang curry, roasted thai eggplant, cashew nut, coconut, pickled ginger, coriander

Thai Jasmin Rice

Hola Hola
Thai style marinated fruits, sweet pea, coconut cream, blueberry and thai basil sorbet

De porties zijn precies genoeg, waardoor je niet na 3 gangen al vol zit, en het eten was zo ontzettend lekker. Echt je mag me hiervoor midden in de nacht wakker maken en neem dan vooral de portobello en de local tofu & tempeh mee:)

Het eten is wat prijzig, zo betaal je voor het vegan tasting menu €59, maar hé, you’re worth it;)

Al met al is Farang dus een dikke vette aanrader, kijk de foto’s van al het lekkers hieronder. Ben je in Helsinki, zeker langs gaan!

Farang, Helsinki

Adres: Ainonkatu 3, 00100 Helsinki, Finland
Tel: +358 10 3229380
Beoordeling: *****

Farang vegan Helsinki

Farang vegan Helsinki

Farang vegan Helsinki

Farang vegan Helsinki

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!