Hoe gezond is soja?

Hoe gezond is soja

Soja is een product dat veel veganisten graag gebruiken maar tegelijkertijd ook een ingrediënten waar we geregeld vragen over krijgen. In dit artikel lees je over wat soja is, welke producten populair zijn en wat je met die producten kunt maken. Daarnaast kijken we naar de gezondheidsvoordelen van soja. Is het gezond en zo ja, waarom?

Minder bekende mineralen en hun werking

Minderbekende mineralen

Calcium, ijzer, natrium. De bekendste mineralen waar je vast al wel eens over hebt gelezen. Toch blijven er ook heel wat mineralen over die minstens net zo belangrijk zijn maar waar minder aandacht aan wordt besteed. Wat dacht je van koper, kalium, mangaan en molybdeen? Wij vertellen je in dit artikel over deze vier minder bekende mineralen.

Alles over de zonnevitamine: vitamine D

Vitamine D

De zon schijnt weer wat minder lang en minder krachtig op de dag en de herfst staat om de hoek. Dat betekent dat we weer even wat aandacht mogen geven aan de zonnevitamine: vitamine D.

Alles over vitamine C: dit wil je weten

Vitamine C

Voor het ondersteunen van je afweersysteem en het optimaal laten functioneren van je zenuwen heb je vitamine C nodig. Wat dit nu precies is, welke producten je het beste kunt eten en wat het voor je lichaam doet, zullen wij vandaag vertellen. Zo hoef jij niet op onderzoek uit en hopen wij je een stapje verder te helpen.

Alles over vitamine E

Olie en vitamine E

Vitamine E, een verzamelnaam voor tocoferolen, is van nature in voeding aanwezig. De alfa-variant van deze tocoferolen kan ons lichaam het beste opnemen en verdient daarom onze voorkeur. Maar wat doet vitamine E eigenlijk in ons lichaam?

Alles wat je wilt weten over clean eating

Clean eating

Clean eating wordt gezien als het eten van écht voedsel. Hier worden dan onbewerkte producten zoals je ze aantreft in de natuur bedoeld. Wat dat inhoudt en wat de voordelen zijn? Lees vooral verder!

Alles over selenium

Alles over selenium en paranoten

Selenium, ook wel seleen, is een spoorelement. Dat betekent dat het een mineraal is waar ons lichaam maar erg weinig van nodig heeft, maar ook niet zelf kan aanmaken. In dit artikel lees je meer over dit wonderlijke stofje.

Alles over calcium

Calcium

Calcium is voor veel mensen een bekend begrip, maar ook iets waarover sommigen zich zorgen maken als ze switchen naar een plantaardig eetpatroon. Wij leggen je in dit artikel uit wat calcium is, wat het voor je lichaam doet en uit welke plantaardige voedingsmiddelen je het kunt halen.

Wat doet de lever?

wat doet de lever

“Een supplement met choline kan wel degelijk de lever ondersteunen.” De lever, een bekend orgaan maar wat doet deze nu eigenlijk precies en kun je je lever ondersteunen of werkt hij helemaal zelfstandig? Wij leggen het je uit! De lever is een orgaan dat een rol speelt in veel processen in het lichaam. Wij delen […]