AntwerpenHotspots

Favoriete vegan hotspots in Antwerpen

Vegan hotspots Antwerpen

Favoriete vegan hotspots in Antwerpen

Voor de vakantie zijn we met het hele team van LTGL in de auto gestapt naar België om daar de Future Media of the Year Award in ontvangst te nemen. Super koel helemaal omdat we er een dagje Antwerpen aan vast hadden geplakt om een bezoekje te brengen aan alle (nieuwe) vegan hotspots. 1 dag, 4 tentjes, overal alle vegan opties proeven en tonnetje rond weer naar huis.. challenge accepted!

Vegan Hotspot LocalStore Antwerpen

Local Store 2000 Antwerpen

De dag begon bij Local Store 2000. Deze hotspot zit echt in het centrum van Antwerpen, bijna achter de Grote Markt. De naam zegt het al, bij LocalStore wordt je ontbijtje, brunch, koffie en snack bereid met pure, biologische producten uit de omgeving. Niks wordt weggegooid en er wordt geprobeerd alles te verwerken in gerechten. Maar hebben ze dan toch ingrediënten over in de keuken die ze die dag niet gaan gebruiken dan kan je ze ook in de winkel kopen. Geweldig concept als je het ons vraagt! Tijd om eens langs te gaan bij dit pareltje waar we al zoveel over hadden gehoord en gelezen. Local Store is een winkel met een klein deel dat is ingericht als restaurantje. De hele winkel staat vol met de lekkerste en meest verrassende producten. Bietenchips, verse vegan snacks en zelfgemaakte broden. Omdat alles uit de buurt wordt gehaald is het assortiment van kant en klaar lekkers niet heel erg groot maar dat wordt goedgemaakt met het ruime aanbod aan zelfgemaakt eten.

De inrichting van Local Store is Scandinavisch, een lichte ruimte met een strakke en minimalistisch look en feel. Toch voelt het gezellig aan door de vele groene planten en bloemen die ze hebben opgehangen en neergezet.  Het was lekker weer dus wij vonden een plekje op het terras en bestelden cappuccino met havermelk, waarna we de menukaart bekeken. Goed om te weten is dat niet alles hier veganistisch is maar er zijn wel verschillende opties en de bediening denkt graag mee! Topping van het ene broodje combineren met de base van een ander broodje is absoluut geen probleem! We bestelden van alles wat. Dadelkoeken om mee te beginnen, heerlijke havermout met chocolade en blauwe bessen en broodjes belegd met gegrilde groenten en hummus. Alles maar dan ook echt alles was even lekker maar wat je echt niet mag missen is toch wel de oatmeal!

Met een flink gevulde buik liepen we nog een rondje door de winkel (dikke aanrader) en vulden onze tassen met lekkers. Op naar onze 2e vegan hotspot Balls & Glory

Waar?
Everdijstraat 20, 2000 Antwerpen
Wanneer?
Van maandag t/m zondag van 9u tot 18u

Vegan Hotspot Balls & Glory

Balls & Glory

We hebben even terug een blog geschreven over Balls & Glory, ook deze vegan hotspot wil je niet missen wanneer je in Antwerpen bent! Benieuwd? Lees onze ervaringen dan hier terug.

Vegan hotspot ottoman antwerpen

Otomat Antwerpen

Om de hoek bij Balls & Glory vind je Otomat Heavenly Pizza’s. Je raadt het al, hier maken ze pizza’s – en niet zomaar pizza’s – vegan pizza’s! Sinds kort staan er  namelijk 2 heerlijk plantaardige opties op de kaart! Hoog tijd om deze eens uit te proberen. De Mega Vega is een vegan pizza bodem met een wortelspread afgemaakt met boerenkool, bloemkool en champignons. De Las Vega is het pittige zusje van de Mega Vega (dat hebben we geweten) gemaakt met curry, knoflook en zuma pasta. Natuurlijk hebben we ze allebei besteld. Terwijl we zaten te wachten konden we mooi eens even een rondje lopen door het restaurant. Otomat is stoer en hip er staan lange houten tafels en er zijn golfplaten tegen de muur getimmerd. Er hangen letter lampen aan de muur (tekst: smile, there is heavenly pizza) en je kijkt direct in de keuken. Ja, we besluiten dat we het hier wel gezellig vinden! Pizza’s worden bij Otomat geserveerd met bier, tuurlijk kan je ook ander drinken bestellen maar eigenlijk gaan ze voor deze combinatie, yup ook ‘s middags! Wij besluiten het bij water te houden (want ja, terugrijden enzo) en wachten geduldig op onze Mega Vega’s. Binnen 10 minuten staan ze voor onze neus. Het meisje vertelt ons enthousiast dat ze nu een maand de vegan opties op de kaart hebben staan, omdat de vraag naar plantaardig eten in Antwerpen steeds groter wordt, koel! Ze wenst ons smakelijk eten en fluistert snel; ‘hot en spicy is hier ook echt hot en spicy!’ Met een dikke lach op haar gezicht loopt ze weg. Spicy? Dat kunnen wij wel aan dachten we, dus namen allemaal tegelijk een hap, 10 seconden voelen we ons baas want hé dit valt best mee en daarna worden alle gezichten aan tafel rood. Die pepers slaan erg laat in! Poehee! De pizza is heerlijk maar de Mega Vega blijkt toch meer ons ding te zijn. De smaken zijn geweldig bij elkaar gevonden en de pizza bodems zijn perfect knapperig. Wat knudde dat Otomat niet in Nederland zit want dan was ik hier elke dag gaan lunchen. Voor het geval je het nog niet duidelijk was.. wij zijn FAN!

Waar?
Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen
Wanneer?
Van maandag t/m zondag van 12u tot 22u

B-NUT Antwerpen

De laatste vegan hotspot van de dag is B-NUT, een klein, gezellig tentje, midden in de stad, dat wordt gerund door moeder (Karen) en dochter (Louise). Samen hebben ze, met heel veel vlijt, het menu ontwikkeld en kwamen zo met het recept voor Wurgers. Ehm, nog een keer? Ja Wurgers! Een Wurger is een (hartige) wafel gecombineerd met een burger. De wafels worden zelf gemaakt van pompoen en speltmeel en daartussen zit een vegan burger van The Bio Veggie Company. En hier stopt het nog niet, ze hebben sinds kort ook Taffles, diezelfde heerlijke wafels maar dan als toast. Een woord; Geniaal! Bij B-NUT hebben ze het goed begrepen, plantaardig eten zonder concessies te hoeven doen want de dames hebben voor elk bekend (Belgisch) gerecht of snack een vegan alternatief gevonden. Zo serveren ze vegan snickers, omelet van tofu, bananenbrood, zelfgemaakt ijs en salades. We hebben alles besteld en zonder moeite alles ook opgegeten, we zaten al best een beetje vol maar dit was gewoon te lekker om te laten staan!

Waar?
Leeuwenstraat 6, 2000 Antwerpen
Wanneer?
Van woensdag t/m zondag van 11u tot 17u
Gesloten op maandag en dinsdag

Zo, dat was best een geslaagde dag als je het mij vraagt:)! Wie van jullie gaat er binnenkort naar Antwerpen? Laat je het ons even weten op Instagram of Facebook?? Vinden we leukleuk!!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!