Hotspots

De leukste (vegan) kerstmarkten in Wenen

De leukste vegan kerstmarkten in Wenen

Al jaren droom ik ervan om, in mijn foute kersttrui, een grote kerstmarkt in het buitenland te bezoeken. De gezelligheid, de lichtjes, muziek en al het lekkers, feestelijker kan gewoon bijna niet. Aan het begin van deze maand waren we in Wenen. Ik hoopte wel dat het mooi versierd zou zijn maar dat ik daar 80 verschillende kerstmarkten zou vinden, no way! Sufferd die ik ben dacht dat ze alleen in Duitsland te vinden waren. Je snapt dus dat ik een vreugdedans heb gedaan toen er precies voor het hotel een heel plein vol stond met kerstkraampjes.

Want wat blijkt? Magisch kerst vieren dat kan wel in Wenen! Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kan je hier terecht voor gluhwein, gepofte aardappels, candied apples en een rondje op de ijsbaan! Wij hebben de leukste kerstmarkten even op een rijtje gezet en delen tegelijkertijd de kerstmarkten die we volgend jaar gaan bezoeken. Ik heb de smaak te pakken en ben erachter gekomen dat niet alleen in Duitsland maar ook in de rest van Europa giga kerstmarkten te vinden zijn!

De leukste kerstmarkten in Wenen

De Wiener Christkindlmarkt

De Wiener Christkindlmarkt bij het schitterende Rathaus is de beroemdste en oudste markt en echt een begrip in Wenen. Wij liepen hier per ongeluk tegenaan en dat was echt een geluk. Deze kerstmarkt was by far de mooiste, grootste en gezelligste. Er stonden live bandjes, je kon er op een draaimolen en ze hadden friet met vegan mayonaise (wat heb je nog meer nodig). Tip: bestel hier gluhwein in zo’n leuke beker in de vorm van een sok en je dag kan niet meer stuk!

Locatie:Rathausplatz voor het Rathaus
Openingstijden: zondag tot donderdag: 10:00 – 21:30 vrijdag en zaterdag: 10:00 – 22:00
Hoe kom je er: U-Bahn U2 (station Rathaus)
Website: www.christkindlmarkt.at

Vegan kerstmarkt kerstmarkten

Kasteel Schloss Schönbrunn

Een andere toeristentrekker in Wenen, is het kasteel Schloss Schönbrunn. Op het romantische kasteelplein wordt jaarlijks een super gezellige kerstmarkt georganiseerd. De geur van gepofte kastanjes en aardappel met flink veel knoflooksaus (waar ze trouwens ook een vegan variant van hebben) brengen je meteen in de kerststemming en dan heb ik het nog niet gehad over het koor wat er elke dag staat. Vergeet niet een foto te maken bij een van de vele photo booths, ik zal die van ons niet delen.. hoop dat die van jullie mooier wordt!

Locatie: Plein voor Schloss Schönbrunn
openingstijden: 10:00 tot 21:00
hoe kom je er: U-Bahn u4 – station Schönbrunn
website: www.weihnachtsmarkt.co.at

Vegan kerstmarkt kerstmarkten

Weihnachtsmarkt am Spittelberg

Weihnachtsmarkt am Spittelberg is bij velen favoriet omdat het gelegen is in dé kunstwijk van Wenen. In de smalle straatjes vind je de beste kerstcadeaus maar net wat minder commercieel dan bij de grotere kerstmarkten. Ben je opzoek naar zelfgemaakte kaarsen of chocolade, dan moet je hier zijn! Spittelberg is ook een leuke plek om vegan eten, het aanbod van restaurants is net even anders dan in de stad.

Locatie: Spittelberg (achter Museumslatz)
Openingstijden:
Maandag tot donderdag 14:00 – 21:00
Vrijdag 14:00 – 21:30
Zaterdag 10:00 – 21:30
Zondag 10:00 – 21:00
Hoe kom je er: U-bahn U2 en U3
Website: www.spittelberg.at

Vegan kerstmarkt kerstmarkten

Op de agenda voor volgend jaar staan:

East Princess Street Gardens

Deze kerstmarkt in Edinburgh schijnt het einde te zijn. Alles draait om entertainment, er zijn verschillende theatervoorstellingen, een kerstbomen doolhof (maak me gek) een Santa trein oh en je kan in het Ferris Wheel. Daarnaast kan je in Edinburgh goed vegan eten dus verwacht dat ik me prima zal gaan vermaken!

Tivoli Gardens

Deze kerstmarkt staat wel op een heel bijzondere plek, namelijk een eeuwenoud pretpark in Kopenhagen. Je kan hier schaatsen en dus in een van de vele attracties! Ik heb even foto’s opgezocht en het schijnt dat ze in de maand december meer dan 1.000 kerstbomen neerzetten en verlichten. Het ziet er zo ontzettend mooi uit! Ik hoor veel goede verhalen over het vegan eten in Kopenhagen dus ik denk dat ik dit mooi kan combineren! Ik kan niet wachten tot volgend jaar!

Hebben jullie nog leuke kerstmarkten die we niet mogen missen ben benieuwd!!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!