HaarlemHotspots

BY LIMA HAARLEM

By Lima Haarlem stond al tijden om mijn to-go list. Ik zag de mooiste foto’s van de lekkerste ontbijtjes, snacks en salades voorbij komen op Instagram… tijd om zelf langs te gaan. Afgelopen zondag was het zover! Een dagje Haarlem stond op de agenda.

By Lima zit in de Zijlstraat midden in het centrum en is dus niet te missen en dat niet alleen om de top locatie. Dit leuke tentje zit op een hoek, ziet er super gezellig uit en er staat een groot terras buiten inclusief bakfiets met bloemen. Als je By Lima niet zou kennen zou je niet voorbij kunnen lopen zonder even naar binnen te spieken.

Deze vegan proof tent is al een half jaartje open en afgelopen zondag zat het er stampvol. Niet zo gek want het eten is er heerlijk. Alles gezond, lokaal, biologisch en vers. Eet je plantaardig of heb je andere dieetwensen? Geen probleem, aan alles is gedacht en de keuze is reuze. Nergens zal je geraffineerde suikers of e-nummers in terugvinden, beide zijn uit den boze en gewoon brood, wat is dat? Hier wordt echt zuurdesem brood geserveerd en jongens dat was toch lekker!

By Lima Haarlem is opgezet door Diantha en Bruno. Diantha komt uit Nederland en Bruno uit Portugal. Vandaar de naam By Lima, dit is de achternaam van Bruno. Ze deelden al jaren de droom om samen een tentje te openen. Vorig jaar zag Diantha dat dit pand vrij kwam en By Lima was geboren. Er is een duidelijke rolverdeling. Diantha maakt de lekkerste gerechten klaar in de keuken terwijl Bruno de allervriendelijkste gastheer is. Het voelt als gezellig thuiskomen wanneer je hier zit!

Ik heb heerlijk gegeten en de kaart staat vol met dingen die ik nog wil proberen, denk lemon poppyseed pancakes, rabarber aardbei crumble en de cashew tapanade en wortel gember hummus. Je snapt, ik ga snel terug! De menukaart wisselt regelmatig, kijk dus vooral even wat er voor lekkers op staat voordat je die kant op gaat want geloof me, anders zit je daar, net als ik zondag, een half uur te twijfelen!

By Lima
Zijlstraat 65
2011 TL Haarlem

Openingstijden
Elke dag van 08.00 tot 20.00 uur

Kijk voor meer inspiratie op INSTAGRAM & FACEBOOK  of volg ons op snapchat onder beautyblends!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!