AmsterdamHotspots

Balls & Glory: de lekkerste vegan balls in België

balls & glory vegan eten

Balls & Glory: de lekkerste vegan balls in België

Antwerpen is sinds kort een walhalla voor vegans. Het ene tentje met plantaardige opties wordt opgevolgd door de andere en je vindt er de meest leuke variaties op de bekende Belgische gerechten. Hoogtijd dat het team van LTGL zijn open schoenen (het is bloedje heet) aandeed en een tripje richting het zuiden maakte om daar alle favoriete hotspots op een rijtje te zetten. We beginnen vandaag met Balls & Glory maar in de komende tijd zullen jullie ook nog reviews gaan vinden over de Pasorale, B’nut, Ottomat, LocalStore en Greenway! Hou je vast want dit wordt echt heel leuk!

Balls & Glory is inmiddels een begrip in Belgie. Dit restaurant heeft inmiddels verschillende vestigingen in Gent, Brussel, Leuven, Eindhoven (!) en dus Antwerpen. De naam laat je misschien achter je oren krabben dus laat ik hem even uitleggen. Bij Balls & Glory serveren ze balls.. ballen als in gehaktballen maar dan in tig verschillende jasjes verpakt. Verschillende met vlees maar sinds kort hebben ze ook vegan varianten op het menu staan. We zagen ze op instagram voorbij komen en deze zagen er zo smakelijk uit dat we ze echt even moesten proberen.

Balls & Glory, wie, wat, waar en hoe?

Balls & Glory zit aan de haven en heeft een terras buiten. Binnen is het interieur fris en strak en vind je door de hele zaak kaarten met ‘wanna weight my balls’ en ‘my balls are yummy’ ja deze mensen zijn fan van ballen, dat is wel duidelijk! In de vitrine liggen 19 verschillende smaken waarvan er 2 vegetarisch en 2 veganistisch zijn. De vegan pompoen (80% groenten, pompoen, amandelmelk & madrascurry) en de vegan spinazie (80% verse groenten: spinazie, rijstmelk & sojaboontjes) zorgen voor goeie kriebels in onze buik! Beide worden geserveerd met een grote salade en als side dish hebben ze verschillende vegan spreads gemaakt met zelfgemaakt flatbread. Ook de drankjes zagen er feestelijk uit. De sappen worden allemaal zelf gemaakt en het fruit wordt uit eigen ‘tuin’ gehaald (tuin zijn de plantenbakken voor de deur;)). We hebben alles besteld en alles was binnen 3 minuten op. Het eten hier is zo ontzettend lekker en zo speciaal. De combinatie van de warme balls met de koude quinoa salade en de frisse drankjes is er een waarvoor we graag nog een keer terugrijden!

Waar?
Felixpakhuis De Markt
Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen
Wanneer?
Van dinsdag t/m zondag van 11u30 tot 21u
Gesloten op maandag

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!