BlogProductenVegan tips

6x fijne vegan apps

vegan apps

6x fijne vegan apps

Stel: Je bent in een onbekende stad en je maag begint te knorren. Je voelt de hangry bui opkomen, maar je hebt geen idee van waar je een goede smoothiebowl of avocado toast kunt scoren. Of wat nu als je met je vrienden in de kroeg staat en een drankje hebt besteld, maar je ineens bedenkt dat je niet zeker weet of deze vegan is? No worries! Deze scenario’s zul je vanaf nu niet meer meemaken, want vandaag deel ik mijn favoriete vegan apps die je elk moment van de dag opweg helpen:)

 1. HappyCow

Deze app staat bovenaan met een reden, want geen enkele app voor vegans is zo succesvol als deze. Herkende je de situatie van dat je ergens bent en niet weet waar je vegan kunt eten? Dan is HappyCow, aka de vegan hotspot Bijbel, echt je redding. Tik een plaatsnaam uit de wereld in of gebruik je GPS en binnen no time laat HappyCow je alle vegan (friendly) restaurants en winkels in de buurt zien, mét adres, openingstijden en recensies. Hoe fijn?! De app kost een paar centen maar dat is hij helemaal waard. Via je browser is hij gratis. Iets minder makkelijk in gebruik maar hij werkt nog steeds goed!

De HappyCow app vind je voor €4,49 in de App Store of voor €3,99 op Google Play.

 1. Dr. Greger’s Daily Dozen

Ik kan nergens zo van genieten als van het afstrepen van een taak op mijn to-do list. Herkenbaar? Dan ga je deze app echt top vinden. Dr. Michael Greger ken je misschien wel als schrijver van How Not To Die en het bijpassende How Not To Die Cookbook. In deze boeken deelt hij zijn (wetenschappelijk onderbouwde) kennis over hoe plantaardige voeding je kan helpen om zo gezond en zo lang mogelijk te leven. De Daily Dozen, zijn dagelijkse to-do list, speelt hier een belangrijke rol in. Deze bestaat uit gezonde en toegankelijke voedingsmiddelen zoals bonen, granen, bladgroenten, lijnzaad en fruit. In de Daily Dozen app kun jij de dingen die Dr. Greger aanraadt dagelijks te eten, super makkelijk afstrepen.

De Dr. Greger’s Daily Dozen app vind gratis in zowel de App Store als op Google Play.

 1. Vegaholic

Deze is leuk voor de kroegtijgers onder ons. Alcoholfabrikanten hoeven (jammerbammer) niet op een label te zetten of hun product ook volledig vegan is geproduceerd. De makers van Barnivore, een website waarop je kunt zien welke soorten drank plantaardig zijn, dachten: daar gaan wij eens wat aan doen. Met de Vegaholic app kun je heel makkelijk je drankje zoeken om te checken of deze helemaal diervrij is. Hij kost iets meer dan een euro maar daar heb je wel een hoop plezier van!

De Vegaholic app vind je voor €1,09 in de App Store.

 1. Vegsafe / Vegan Additives

Vind je het ook zo lastig om al die niet-veganistische E-nummers te onthouden? Ik wel, hoor. Gelukkig zijn daar Vegsafe en Vegan Additives. Twee soortgelijke apps, maar Vegsafe is alleen beschikbaar in de App Store en Vegan Additives vind je enkel op Google Play. Deze apps geven je een overzicht van alle E-nummers en in hoeverre ze plantaardig zijn. Altijd fijn om deze op zak te hebben!

De Vegsafe app vind je gratis in de App Store. Vegan Additives vind je gratis op Google Play.

 1. Plenty

Plenty gaat nog een stapje verder. Deze (Nederlandse!!) app maakt boodschappen doen wel heel makkelijk. Door een supergroot overzicht, onderverdeeld in categorieën, van de vegan producten in Nederlandse supermarkten. Een blije emoji betekent een blije vegan, want dan is het product helemaal plantaardig! Je kunt je producten ook scannen met de app. Zo zie je in een oogopslag of het vegan is en hoef je niet die hele ingrediëntenlijst af te gaan. Handig!!

De Plenty app vind je gratis in zowel de App Store als op Google Play.

 1. Ecosia

Alle apps uit deze lijst zijn interessant voor iedereen, maar Ecosia is dat al helemaal! Ecosia werkt eigenlijk zoals elke zoekmachine, maar doneert 80% van haar inkomsten aan het planten van bomen. Dus als jij op zoek bent naar een goed curry recept, of als je wil weten wanneer ons nieuwe V’GAN Lifestyle Magazine uitkomt, kun je dit gewoon op Ecosia zoeken én zorg je ervoor dat er weer een stukje bos bij komt! Sinds 2009 zijn er as we speak al 55 miljoen bomen geplant, maar daar komt er elke seconde minstens één bij. Daar worden we zo blij van!

De Ecosia app vind je gratis in zowel de App Store als op Google Play.

Ken jij nog fijne, vegan apps die echt in dit rijtje MOETEN staan? Laat het me weten!

2 reacties

 1. Wat een fijne tips, dankjewel!
  Wij proberen met ons gezin steeds bewustere keuzes te maken en willen daarom ook steeds meer vegan alternatieven proberen.
  Dit maakt het een stuk makkelijker!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!