HotspotsNew York

5X VEGAN HOTSPOTS NEW YORK

Heyho!!

Na een dikke maand nu EINDELIJK het lijstje van mijn favoriete vegan hotspots in New York. Waarom het zo lang duurde? Ik zal heel eerlijk zijn, elke keer stelde ik deze blog uit omdat ik bang was dat ik zou gaan huilen als ik al de heerlijke food foto’s zou zien want jongens, ik mis NY echt als een malle! Wij gaan aan het einde van het jaar pas weer maar ben heb jij al eerder een tripje gepland staan? Zet deze vijf tentjes op je to do list, geloof me, deze wil je echt niet missen!

Ben je voor het eerst in NYC (zoals wij in December) dan moet je even de CityPASS halen! Voor iedereen die ons heeft gevolgd op instastories en Facebook – Al die vreselijk geweldige toeristen attracties staan in het boekje! Ideaal want ik wist echt niet waar ik moest beginnen:)

BY CHLOE

FLATIRON

60 West 22nd Street
New York, NY 10010

WEST VILLAGE

185 Bleecker St
New York, NY 10012

By Chloe was echt mijn favoriet, deze vegan hotspot is van Chloe Coscarelli (bekende plantbased kok in Amerika). Het is er altijd druk en dat is niet heel vreemd, mijn eerste gedachte toen ik binnenstapte? ‘I’ve died and gone to vegan heaven’. Cinnamon rolls, muffins, taarten, brownies en chocoladerepen. Maar ook voor de mensen die liever voor een gezonder alternatief gaan is By Chloe een feestje. Detox salades, burrito’s, noodles gerechten en alle soorten kleuren en maten smoothies en sapjes! Ga je naar die op Bleecker st? Dan moet je ook even binnenstappen bij By Chloe sweets, zit ernaast. De foto’s spreken voor zich!

Wat mag je echt niet missen? De vegan cinnamon roll! Kijk naar dat glazuur! *kwijl*

THE BUTCHER DAUGHTER

NOLITA
19 Kenmare Street
NYC — 10012

Dit is de eerste vegan hotspot in New York waar we naartoe gingen en ik ben meteen mijn hart verloren aan de mashed avocado on toast met chili en limoen. Dit fijne tentje midden in NoLiTa is de plek om uitgebreid te brunchen en het is er aan het einde van de ochtend dan ook altijd druk. Sapjes, smoothies, acai bowls, salades, boekweit pannenkoeken en dus de avo on toast is maar een kleine greep van al het lekkers op de menu kaart. Is er geen plek? Niet getreurd, er zit ook een afhaal cafe naast waar je je favoriete snacks kan halen om mee te nemen:)

JUICE PRESS

1100 Lexington Ave.New York, NY 10017
Corner of 77th St & Lexington Ave

+ nog 50 andere locaties

Juice Press is een uitkomst wanneer je snel opzoek bent naar een energie kick. Lekkere sapjes, salade’s to go, acai bowls en raw treats, je vindt het hier allemaal. Loop binnen en waan jezelf kort in vegan paradise; er wordt lekkers uitgedeeld, je kan de sapjes proberen voordat je een keuze maakt en het personeel is ontzettend vriendelijk. Er staat vaak 1 tafeltje dus je kan binnen zitten maar neem liever je tas mee naar buiten en zoek een parkje op.

Mijn favoriet? De raw oatmeal, hier is Juice Press bekend door geworden!

DOUBLE ZERO

65 2nd Ave,
New York, NY 10003

Waar denk je aan als je aan NY denkt? Juist ja, pizza’s! Ik moest en zou dan ook een vegan pizzeria bezoeken (eerder ging ik niet terug). We kwamen bij Double Zero uit, een stijlvol restaurant dat absoluut niet VEGAN schreeuwde. Ik heb drie keer gekeken of we aan het juiste adres waren. Ja dus. Er staan hoge, lange tafels in Double Zero waar je met meerdere ‘party’s’ aan zit, super gezellig en het eten? Idioot lekker! Er staan meerdere vegan pizza’s en salades op het menu oh en dat kaasplankje! Ik kan wel uren vertellen over hoe lekker we hier hebben gegeten maar ik raad je aan om zelf gewoon langs te gaan!!

FRANCIA – VEGAN CAFÉ

12 Park Ave (between 34th and 35th St)
New York, NY 10016

Francia was echt een pareltje en een first timer want het is het eerste vegan Chinese restaurant waar ik ooit heb gegeten! Het eten is geweldig, denk sushi, curry, veggie rolls, dumplings en linzen-tofu burgers en dan flink mooi versierd met mooi gesneden groente en eetbare bloemen (hier kan je wel wat instagram waardige foto’s schieten. Zorg wel dat je bij het raam zit want binnen is het erg donker. Het is een down to earth restaurant. Niet alleen hip New York zit er, ideaal want ik voel me, met een kind op mijn arm, toch wat minder hippig:)

Wat mag je echt niet missen? De pengang curry, hiervoor zou ik nog een retourtje kunnen boeken!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!