BlogVegan tips

5x toffe zero-waste Instagram-accounts om te volgen

zero waste instagram accounts

5x toffe zero-waste Instagram-accounts om te volgen

Instagram is echt een geweldig platform om inspiratie op te doen (naast Pinterest natuurlijk). Ik zie Instagram als een groot fotoboek met prachtige, kleurrijke foto’s gemaakt door super inspirerende mensen. Omdat duurzaamheid en zero-waste mij ontzettend trekt, ben ik op zoek gegaan naar de leukste zero-waste Instagram-accounts. Deze toffe Instagrammers wil ik heel graag met jullie delen!

zero waste instagram

@hetzerowasteproject

Laten we beginnen met deze fantastische mensen. Het Zero Waste Project is vast een naam die je niet onbekend in de oren klinkt. Nicky en Jessie hebben namelijk een boek uitgebracht dat deze naam draagt. Sinds 2014 leven Nicky en Jessie zero waste. Het begon als een uitdaging voor een maand, maar deze manier van leven bleek makkelijker gedacht. Naast een boek, hebben de dames nu ook een heuse zero waste winkel op hun naam staan, namelijk SMIR in Amersfoort. TE GEK!

leven zonder afval instagram

@levenzonderafval

Leven Zonder Afval is veel meer dan een Instagram-account; het is namelijk een prachtige webshop met de beste zero waste spullen! Leven Zonder Afval is een initiatief van Emily-Jane Townley. Sinds 2013 leeft zij al zonder afval, dus als er iemand kennis heeft over dit onderwerp is zij het wel! Ook Emily-Jane heeft inmiddels een boek uitgebracht, genaamd Leven Zonder Afval. Voor de beste producttips ben je bij de Instagram van Leven Zonder Afval aan het juiste adres!

@going.zero.waste

Kathryn Kellogg van Going Zero Waste is een popiejopie zero-waster – en dan bedoel ik 100.000 volgers popiejopie. Naast prachtige foto’s, schrijft Kathryn super interessante en informatieve artikelen over leven zonder afval. Het leuke aan Kathryn vind ik dat ze dingen schrijft die ontzettend relatable zijn. Ik herken mezelf in haar verhalen. Daarbij is het een blije meid en daar word ik natuurlijk ook blij van!

zero waste home instagram

@zerowastehome

Kun je populairder zijn dan Kathryn in de zero waste community? Ja, dat kan! Bea Johnson van Zero Waste Home wordt met haar 222.000 volgers ook wel de ‘mother of the zero waste lifestyle movement’ genoemd. Wat een gave titel is dat! Haar boek Zero Waste Home is inmiddels in 26 talen vertaald. Helaas nog niet in het Nederlands, maar wat niet is kan nog komen! Voor nu doen we het met haar te gekke Instagram-accounts, waar de meest interessante verhalen, producten, tips en tricks te vinden zijn.

wastelandrebel instagram

@_wastelandrebel_

En de prijs voor de mooiste plaatjes gaat naarrrrrrr: Shia Su, de Vegan Zero Waste Nerd! Shia Su leeft het ultieme leven: ze leeft zonder afval, is plastic- en palmolie vrij, ze is een minimalist én ze is vegan. HOE ze het doet weet ik niet, maar dat ze het doet vind ik geweldig. Ik ben vooral fan van haar food hauls (de inkopen die ze doet op de markt). Die leveren prachtige, kleurrijke foto’s op. Zeker een follow waard!

Wat zijn jouw favoriete zero-waste Instagram-accounts? Ik ben reuze benieuwd en kan alle inspiratie gebruiken, dus laat het me vooral weten!

Easy Vegan Feelgood

2 reacties

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!