BlogProductenVegan tips

5x geweldige nieuwe vegan kookboeken

vegan kookboeken

5x geweldige nieuwe vegan kookboeken

Naast dat wij super hard bezig zijn met een nieuwe Easy Vegan Feelgood (ZO SPANNEND), hebben anderen ook niet stil gezeten. Er zijn weer een hoop geweldig goede, nieuwe, vegan kookboeken verschenen! Dit zijn mijn vijf favorieten op dit moment.

Liv B’s Vegan on a Budget, Olivia Biermann

Als je een beetje bekend bent met vegans op YouTube, is Olivia aka Liv B zeker geen onbekende voor je. Ze heeft namelijk bijna 650.000 abonnees! De jonge Canadese deelt wekelijks de meest toegankelijke vegan recepten die vaak nog budgetair verantwoord zijn ook. Geen wonder dat dit het thema is van haar nieuwste (en eerste) kookboek: Liv B’s Vegan on a Budget. Niets prijzige superfoods, niets dure noten: Olivia houdt het lekker simpel en overzichtelijk. That’s the way I like it!

De recepten wil je proberen: red pepper fettuccini, BBQ tofu-stuffed pita pockets en edible cookie dough (!!!).

Funky Vegan Bakboek, Emma Herngreen

Dit is het kookboek waar ik mijn hele leven al op heb gewacht – zonder dat ik het wist. Wat veel lekkers staat er in het Funky Vegan Bakboek… Wauw! Emma is niet bang voor suikers en vetten. Zondig lekker, dat is wat het moet zijn. En plantaardig dan. In het Funky Vegan Bakboek vind je de lekkerste cakes, taarten, koekjes en snacks met bij elk thema een bijbehorende afspeellijst. De code bovenaan de afspeellijst kun je via de Spotify-app scannen. Super handig! Dus: doe je schort om, zet de muziek aan en gooi die heupen los! Let’s get cooking!

De recepten wil je proberen: shortbread met karamel en chocolade, worteltaart met vanillecrème en vergeet vooral de roze koeken niet!

Vegan BBQ, Nadine Horn en Jorg Mayer

We mogen niet klagen met de plantaardige, kant-en-klare BBQ opties die je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden, maar het is wel net zo leuk als je die vegan barbecue net tot het volgende niveau kunt tillen, toch? Met Vegan BBQ van food bloggers Nadine Horn en Jorg Mayer gaat dat sowieso lukken. Van burgers tot salades en van sausjes tot brood: met dit kookboek kun je bewijzen dat een vegan barbecue alles behalve saai is! Zet die barbecue maar vast aan!

De recepten wil je proberen: de BBQ onion skewers, vegan spare ribs en zeker de vegan mozzarella.

Holy happy belly, Bianca Fabrie

Ayurveda, is een eeuwenoud gezondheidssysteem en tegelijkertijd super tijdloos. Alles draait erom dat je goed voor je lichaam zorgt en zo direct meer energie krijgt. Ayurvedisch eten is speelt hier een belangrijke rol in. Bianca Fabrie heeft er een heel kookboek bij gemaakt, vol vegetarische en veganistische recepten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal werkt (lees: gezond lichaam én een gezonde geest). De recepten in dit kookboek zijn fris en licht. Perfect voor de aankomende zomermaanden, dus!

De recepten wil je proberen: ALLES!

Vegan Streetfood, Lamyai Vozzi en Aidah Samphani

Ah, streetfood. Het is echt een droom van mij om een foodtruck te hebben, maar ik ben vooral de consument die al die heerlijke gerechtjes bestelt. Gelukkig zijn daar Lamyai Vozzi en Aidah Samphani die de beste vegan streetfood gerechten hebben gebundeld in een kookboek. De twee zussen groeiden op in Thailand en runnen nu een restaurant in het Zweedse Lund. Die staat nog op mijn lijst, maar voor nu kan ik dus thuis alvast oefenen op die inspirerende gerechten! Alleen die foodtruck nog:)

De recepten wil je proberen: de mangosalade met gefrituurde tofu en tamarindedressing (YUM) en de krokante rijstpannenkoeken met verse kruiden en paddenstoelen (DUBBEL YUM).

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!