LunchRecepten

5x easy vegan lunch recepten

5x makkelijk vegan lunch recepten

Na onze top-5 makkelijke ontbijtjes is het hoog tijd voor onze 5 favoriete vegan lunch recepten! Stuk voor stuk simpel te maken en ook goed mee te nemen. Ideaal wanneer je lunch mee wil nemen naar werk. Maak het gerechtje de dag van tevoren, schep het in een bakje en voila! Vandaag hebben we de 5 best gelezen vegan lunch recepten op een rij gezet. Zo kan jij kijken welke je het lekkerste lijkt en je een keertje zou willen proberen. Eet smakelijk!

5x makkelijk vegan lunch recepten

Favoriete vegan chia pudding

De lekkerste receptjes zijn vaak ook het makkelijkst. Geen poespas en ze mislukken nooit, ideaal! Vandaag heb ik er weer een die in het rijtje ‘we eten deze vanaf nu elke dag’ past, de vegan chia pudding.

5x makkelijk vegan lunch recepten

Broodje met gegrilde groente en hummus

Oké, je gaat voor een uitgebreide vegan lunch maar weet niet wat je moet kiezen: een grote salade of een lekker broodje! Dan doe je toch gewoon een mix van beide?! Dit heerlijke broodje met gegrilde groente en hummus is binnen no time gemaakt en je hebt een heerlijke lunch zonder dat je hoeft te kiezen:) Ook een keertje maken? Hier vind je het recept.

5x makkelijk vegan lunch recepten

Vegan lunch: tosti met kaas

Soms, heel soms mis ik wel eens een tosti met kaas. Het feit dat ik de ‘echte’ variant niet wil eten betekent niet dat ik de smaak wel enorm kan waarderen;) Ik ben al een tijd opzoek naar een goede kaasvervanger en heb er al heel veel geprobeerd. Ze smaken allemaal goed (iets wat te zout voor mij) maar helaas smelten ze wat minder. Waardoor die tosti met gesmolten (vegan) kaas een tijd op zich liet wachten, tot gister! Ik heb eindelijk een goede kaas gevonden! Bij EkoPlaza verkopen ze nu de nieuwe plakjes kaas van VeganDeli in de smaken; rookkaas, cheddar en mozzarella en jongens, de rookkaas en mozzarella smelten als een malle! Ik heb inmiddels tosti’s als ontbijt en lunch op, ze zijn zo lekker en oh wat heb ik dit gemist! Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar de foto’s en het recept, feestelijk toch!

5x makkelijk vegan lunch recepten

Vegan lunch: linzensoep met geroosterde kikkererwten

Een soepje is voor mij, in de winter, de perfecte lunch. Snel gemaakt en met de juiste kruiden zo ontzettend lekker! Toch hoor ik vaak om mij heen dat een soep niet voldoende vult en het voor velen niet een volledige maaltijd is. Vaak eten mensen er dan nog brood bij om toch een verzadigd gevoel te hebben. Niet nodig met deze heerlijke linzensoep met geroosterde kikkererwten! Proberen? Hier vind je het recept.

5x makkelijk vegan lunch recepten

Bloemkoolsalade met spinazie en amandelen

Gister had ik enorme zin in rijst maar had niks meer in huis. Wat doe je dan? Dan maak je dit toch gewoon zelf! Dit klinkt misschien wat vreemd. Toch was deze ‘homemade’ rijst geweldig lekker, ik maakte hem namelijk van bloemkool. De kleur is hetzelfde, de structuur komt redelijk overeen en op de foto zou het net plakrijst kunnen zijn! Het recept vind je hier.

Smakelijk allemaal:)

Liefs!

2 reacties

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!