BlogProductenVegan tips

5x betaalbare zero waste beauty essentials

zero waste beauty

5x betaalbare zero waste beauty essentials

Steeds meer worden we ons bewust van wat voor een puinhoop we eigenlijk van de wereld hebben gemaakt. Plastic staat op de zwarte lijst, maar voor velen is het moeilijk, dan wel niet onbetaalbaar, om de switch te maken naar een zero waste lifestyle. Ook voor mij. Omdat alle kleine beetjes helpen, heb ik vijf zero waste beauty essentials op een rijtje gezet die én makkelijk zijn toe te passen, én te betalen zijn.

Wasbare wattenschijfjes

Wat mij betreft is dit een van de beste investeringen die je kunt doen: wasbare wattenschijfjes. Als jij eens wist hoeveel van die schijfjes en schoonmaakdoekjes ik er doorheen jas op een dag… Even een snelle rekensom. Twee per dag is veertien per week keer 52 is 728 WATTENSCHIJFJES PER JAAR! Niet oké! Ik besloot om wasbare wattenschijfjes aan te schaffen en man, man, man, wat ben ik daar blij mee. Ze werken net zo goed en na gebruik was ik ze met wat zeep onder de kraan of neem ik ze mee in de wasmachine (wel in een wasnetje, anders raak ik ze kwijt). Ideaal! Als je ze niet wil kopen, kun je deze herbruikbare schijfjes ook gewoon zelf maken. Het enige dat je nodig hebt is een oude handdoek (voor de scrub kant), een oud stuk katoen (voor de zachte kant), een schaar en naald en garen. Knip twee rondjes uit de stof, naai ze aan elkaar en je hebt je eigen, herbruikbare wattenschijfjes gemaakt!

Toch wel kopen? In de webshop van LanaLuna vind je ze al vanaf €1,10.

Katoenen wattenstaafjes

Of je ze nu om make-up aan te brengen, de mascara onder je ogen weg te halen of voor je oren gebruikt: plastic wattenstaafjes kunnen eigenlijk niet meer. Gelukkig weten grote merken dat ook en zie je steeds meer wattenstaafjes die voor 100% uit katoen bestaan in de winkels. Helaas zitten vele wattenstaafjes alsnog in een plastic verpakking Dat is nog een verbeterpuntje. Gelukkig zijn er een hoop andere merken die wél helemaal plasticvrij zijn!

Benieuwd? Je kunt plasticvrije wattenstaafjes vinden in de bio-winkel, maar ook online bij bijvoorbeeld Ecomondo. Daar zijn ze al vanaf €1,59 te koop!

Shampoo bars

In dit artikel over vegan shampoo schreef ik al kort over verpakkingsvrije shampoo bars. Dit zijn simpelweg shampoos in de vorm van zeepjes. Je zeept je natte haren ermee in en spoelt het vervolgens weer uit. De meeste shampoo bars schuimen niet, omdat de schuim in shampoo vaak onnatuurlijk is. No worries, je haar wordt er echt schoon van! En het allerleukste is dat je er superlang mee doet! Hoe lang kan ik niet zeggen, want dat hangt natuurlijk af van hoe vaak je je haar wast. Ikzelf doe ruim twee maanden met één shampoo bar. Best lang, toch?

De Lush staat bekend om haar verschillende shampoo bars (vanaf €9,50), maar je vindt ze bijvoorbeeld ook in de webshop van Wat Maakt Je Mooi. Daar kost een shampoo bar €5,95.

Bamboe tandenborstel

Als ik op reis ga, vind ik het altijd maar gedoe om mijn elektrische tandenborstel mee te nemen. Veel liever gooi ik snel een gewone tandenborstel in mijn toilettas. Tot een paar maanden geleden waren die van plastic, maar inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een bamboe tandenborstel. Hij ziet er supermooi uit en poetst net zo goed als die plastic dingen van de drogist. Het enige ding is dat deze tandenborstel iets meer kost dan de tandenborstels die ik voorheen kocht, maar nog steeds is-ie betaalbaar.

Ik kocht mijn bamboe tandenborstel van The Humble Co. bij de Ekoplaza voor €3,99.

DIY tandpasta

Als we dan toch al bezig zijn met het gebit: laten we het eens over tandpasta hebben. Nu zijn er vast wel een aantal tandpasta’s die in recyclebare tubes komen, maar omdat deze vaak wat aan de prijzige kant zijn, heb ik besloten mijn tandpasta gewoon lekker zelf te maken. Wat je daarvoor nodig hebt, zijn 4 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels baking soda, een snufje stevia en wat druppels etherische olie voor een fris gevoel. Je maakt de tandpasta door alle ingrediënten door de gesmolten kokosolie te mengen en het mengsel vervolgens te laten stollen. Zo simpel kan het zijn! Toch te veel gedoe, of vind je het stiekem een beetje spannend? De Toothy Tabs van Lush zijn werken ook supergoed. Het lijken wel pepermuntjes en je kauwt er ook op, maar doorslikken zou ik niet doen. In plaats daarvan ga je gewoon lekker poetsen. Cool, toch?! Zeg maar doeeeeei tandpasta tubes!

De ingrediënten voor de DIY tandpasta vind je gewoon in de supermarkt bij jou om de hoek. De Toothy Tabs koop je vanaf €8,95 bij de Lush.

Heb jij nog tips voor essentials die sowieso in dit lijstje moeten komen te staan? Let me know!!

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!